Медицинският университет в Плевен е с нов ректор. Общото събрание

...
Медицинският университет в Плевен е с нов ректор. Общото събрание
Коментари Харесай

Проф. Добромир Димитров е новият ректор на МУ - Плевен

Медицинският университет в Плевен е с нов ректор. Общото заседание избра проф. доктор Добромир Димитров да управлява висшето учебно заведение за идващия мандат до 2025 година.

Проф. доктор Добромир Димитров е ученик на Медицинския университет в Плевен, а досега е заместник-декан на Медицинския факултет. Той е един от инциаторите за основаването на интернационалните студентски конференции в Плевен, с над 17 годишна история. През 2003 година получава оценката „ Млад академик на ВМИ-Плевен “.

Проф. Димитров е част от екипа, който вкарва последните достижения с високи технологии в онкохирургията. Сертифициран експерт за работа с новаторската хайфу система. Има голям брой награди за научни достижения измежду които националния приз „ Млад доктор 2015 “. От 2016 година е определен за зам.- декан на факултет " Медицина " към МУ-Плевен. Ръководител на студентски кръжок по Онкологична хирургия. Инициатор за организирането на единственото в страната „ Училище по лапароскопска и роботизирана хирургия за студенти “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР