Медицинският надзор започна проверка, след като мъж почина заради закъсняла

...
Медицинският надзор започна проверка, след като мъж почина заради закъсняла
Коментари Харесай

Закъсняла спешна помощ? Мъж почина в добричко село, съседи и полицаи му оказали първа помощ

Медицинският контрол стартира инспекция, откакто мъж умря поради закъсняла кола за спешна помощ в добричкото село Рогачево, оповестява Българска национална телевизия. Той е колабирал в колата си, а съседи и служители на реда му оказали първа помощ. Според тях колата за спешна помощ се е забавила най-малко с половин час, а фелдшерът не е бил квалифициран да се оправи със обстановката. Ще бъдат тествани Центърът за незабавна здравна помощ– Добрич, неговият филиал и многопрофилната болница в Балчик.

Ивайло Василев видял съседа си, захлупил лице върху кормилото на колата. " Позвъних на 112 повторно, като обясних, че индивидът е в много неприятно положение, помолих за незабавна помощ. През това време индивидът колабира, сложихме го да легне тук на земята и започнах да му върша сърдечен масаж и изкуствено дишане ", сподели Ивайло Василев.

От незабавния филиал в Балчик не желаят да застават пред камерата на малкия екран, до момента в който не завърши инспекцията, само че оповестиха, че сигналът е получен в колата за спешна помощ в 16.23 часа и екипът е бил на място на 15-ата минута. Записът от второто позвъняване на Василев сочи друго - то е било в 16,41 ч.

" Слезе здравно лице – една жена, клекна до индивида и стартира с една ръка, с 3 пръста да прави сърдечен масаж. Попитах я: Какво правиш? Тя ми сподели: Толкова мога. И аз й споделих: Ами добре, дръпни се, ще продължа аз. Вкарахме го в колата за спешна помощ и тогава отново я попитах: Ще се оправиш ли сама или да се качвам и аз? И тя ми сподели: качи се и ти ", сподели Ивайло Василев.

Началникът на Спешното поделение заяви, че колежката му на място е открила мъж без пулс и сърдечна активност. Василев твърди обаче, че потърпевшият е бил жив, до момента в който го транспортират до Балчик.

" Въпросът е, че се мъчехме да вършим нещо, а тя не правеше нищо. И в случай че е била установена гибелта тука, за какво не сподели: Той е умрял, няма смисъл ", сподели Ивайло Василев.

Спешният център в Балчик разполага единствено с щат и половина за лекари и трима фелдшери. Във съдбовния ден, екипът се е прибирал от различен незабавен случай.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР