Медицинският брат Нилс Хьогел, който е обвинен в убийството на

...
Медицинският брат Нилс Хьогел, който е обвинен в убийството на
Коментари Харесай

Медицински брат в Германия призна за убийството на около 100 пациенти

Медицинският брат Нилс Хьогел, който е упрекнат в убийството на към 100 пациенти, призна виновността си пред съда, заяви Би Би Си. 
 Медицински брат умъртвил най-малко 100 души в две лечебни заведения в Германия
Хьогел вливал на пациентите съдбовна доза лекарство, с цел да впечатли сътрудниците си по какъв начин реанимира болните. 

41-годишният Хьогел вече излежава доживотна присъда за убийството на двама души. По време на делото обаче той признал, че е умъртвил 30 души, което провокирало ново следствие. 

Доказателствата демонстрират, че той е умъртвил най-малко 100 души в две лечебни заведения сред 1999 и 2005 г. 

Според проверяващите жертвите може да са и доста повече, само че след гибелта им доста пациенти са били кремирани и няма по какъв начин да се потвърди, че им е дал употребяваното от него лекарството. 

Документите от една от лечебните заведения, в които мъжът е работил, демонстрират, че броят на умрелите и на реанимираните пациенти е бил двойно по-висок, когато той бил на промяна, оповестиха немски медии. 

Заседанието по делото против Хьогел стартира с минута безмълвие в памет на убитите. 

На въпрос от съдията дали обвиняванията против него са правилни, Хьогел отговори, че е умъртвил " малко или доста " от посочените. 

Близки на убитите пациенти упрекват за случилото се и здравните управляващи в Германия. Според тях Хьогел е убивал пациенти с години, а управляващите са си затваряли очите за протичащото се. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР