Медицинските експерти ни дадоха топ 10 на съветите, които смятат,

...
Медицинските експерти ни дадоха топ 10 на съветите, които смятат,
Коментари Харесай

10 здравни тайни, които лекарите не споделят

Медицинските специалисти ни дадоха топ 10 на препоръките, които считат, че би трябвало да знаем. Те са свързани с разнообразни и жизненоважни тематики като хранене, кръвно налягане, крайници, зъби и доста други, написа уеб сайтът Zdrave.to.

1. Кръвно налягане

Ако вашият доктор желае да ви предпише медикаменти за намаление на кръвното налягане, попитайте за амбулаторен мониторинг на кръвното налягане, където първо се мери кръвното налягане в шпации от 24 часа вкъщи..

Това е „ златният стандарт “ за премерване на кръвното налягане и дава надалеч по-точни показания от едно премерване при персонален доктор. Следващият най-хубав вид е да си купите личен екран и да проверявате кръвното си налягане на постоянни шпации у дома - записвайки резултатите.

2. Крака

Отнасяйте се към тях като към вашето лице. Инвестирайте в богат овлажнител за крайници и го използвайте всеки ден. Напуканите пети могат да бъдат мъчителни, а инфекциите могат да навлязат в тялото посредством пукнатини в краката, изключително в случай че имате диабет.

И не забравяйте, че пиенето на вода оказва помощ да се поддържа еластичността на кожата на краката, както и на лицето ви.

3. Зъби

Не замествайте амалгамните пломби, тъй като не харесвате външния им тип или тъй като се притеснявате от живака. Подмяната им може да провокира проблеми, в случай че нервът стане злепоставен.

4. Психотерапия

Не приемайте ненужни медикаменти. Много от нас одобряват медикаменти без рецепта - в това число аспирин, антибиотици, медикаменти за астма, ибупрофен и стероиди - от които не се нуждаем. Те могат да изчерпват витамините от групата В (от значително значение за повишение на настроението и енергията) и могат да усилят възпалението в мозъка, което го кара да остарява по-бързо и да мисли по-неясно.

5. Разширени вени

Не подценявайте болните крайници. Около 30% от възрастните имат проблеми с разширените вени, само че единствено при половината от тях те се виждат на повърхността.

Другата половина има „ скрити разширени вени “ по-дълбоко под кожата, за които не схващат, до момента в който не получат болки в краката, подути глезени, флебит, екзема, червени или кафяви петна по глезените или язви на краката. И никой доктор или здравна сестра не могат да кажат, че нямате „ скрити разширени вени “, до момента в който не си извършите дуплексна ехография.

6. Гастроентерология

Опитайте нови храни. Около 60% от британците ядат едни и същи храни всеки ден. Колкото и здравословни да са храните, това не е добре за червата ни. Храносмилателната система се нуждае от разнообразна храна, с цел да всмуква огромното многообразие от хранителни субстанции и минерали, от които се нуждаем.

7. Таблетки

Не плащайте до 10 пъти повече за опаковка болкоуспокояващи. Има неверно разбиране, че марковите артикули са по-добри и, че „ получавате това, за което плащате “. Всъщност нормално плащате основно за цвета и стилната опаковка.

8. Сепсис

Обмислете сепсиса. Ако вие (или обичан човек) имате признаците на зараза и се чувствате по-зле, в сравнение с в миналото сте се чувствали преди, попитайте персоналния си доктор или болничния доктор дали това може да е сепсис. А в случай че сте у дома, наберете незабавна помощ и стигнете до лечебното заведение. Разлика от единствено един час в приемането на лекуване може да значи разликата сред живота и гибелта.

9. Ходене

Не бягайте. Човешкото тяло е проектирано да върви - и да бяга понякога, когато започва механизмът „ битка или полет “. Силата на напън и износването на долната част на гръбначния дирек и ставите просто износва всичко по-бързо.

За да увеличите сърдечната си периодичност, направете шпации от надграждане от бърза разходка до лека пробег, а по-късно постепенно тичане и още веднъж назад.

10. Хранене

Игнорирайте всевъзможни надписи от предната страна на пакета. Фрази като „ без захар “, „ веган “, „ без глутен “ и така нататък ви споделят единствено това, което НЕ е в продукта, а не какво има в него. Списъкът на съставките на гърба на пакета е това, което би трябвало да прочетете.

Нашата мантра е: „ Ако храненето ви неверно, от лекарството няма изгода. Ако храненето ви е вярно, от лекарство няма потребност ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР