Медицински университет-Пловдив заяви лидерското си място в сферата на научните

...
Медицински университет-Пловдив заяви лидерското си място в сферата на научните
Коментари Харесай

Престижна награда взе в Лондон научен екип от МУ Пловдив

Медицински университет-Пловдив съобщи лидерското си място в областта на научните изследвания и отбрани водещата си позиция в Европа. Факултетът по Дентална медицина взе присъединяване с 16 научни известия на най-престижния конгрес за научни проучвания - Международната асоциация за дентални проучвания, който се организира в Лондон.

Състезанието, в което участваха представителите на МУ, носи името на " Професор Роберт Франк ", който е създател на Континентално Европейската девизия на Асоциацията. То има за цел да отличи млади учени и авторски колективи от Европа за значими научни проучвания, носещи реформаторски хрумвания.

В предварителния кръг на надпреварата бяха селектирани седем университета от Италия, Англия, Германия, Египет, Белгия и България.

Проф. доктор Нешка Манчорова от катедрата по Оперативно зъболечение и ендодонтия на Факултета по Дентална медицина при МУ – Пловдив, безапелационно показа научна презентация. Тя беше готова от авторски колектив с членове Теодора Къртева, Нешка Манчорова, Екатерина Къртева, Донка Кескинова, Стоян Владимиров. Екипът справедливо завоюва влиятелната втора премия в категория " старши клинични проучвания "

Регламентът на надпреварата включваше 5-минутна презентация в строго избрана рамка, без анимация и видео. Изслушването пред 4-членно жури се организира самостоятелно и закрито за останалите участници. След показване на научното проучване, журито зададе въпроси и инициира полемика. Критериите за оценка бяха новаторска тема, методологична старание, презентационни умения, подготвеност и убеденост в дискусионна среда.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР