Медицински сестри протестираха в защита на уволнената си колежка от

...
Медицински сестри протестираха в защита на уволнената си колежка от
Коментари Харесай

Медицински сестри протестираха в защита на уволнената си колежка

Медицински сестри стачкуваха в отбрана на уволнената си колежка от болница " Токуда " - Мая Илиева.

" Мая е майка - те просто я прегазиха и минаха през нея ", сподели пред камерата на NOVA колежката й Веселина Ганчева. Друга протестираща здравна сестра призна, че излезлите да я поддържат са наясно, че и те могат да я последват и да останат без работа. " Ние сме наясно, че подлежим на уволняване, само че сме го приели като своя идея ", сподели друга от простестиращите.Самата Мая Илиева призна, че поради отпускарския сезон не е очаквала да има поддръжка и е останала сюрпризирана. " Хората са към този момент доста гневни ", изяснява си го Илиева.

Медицинската сестра ще съди болничното заведение за уволнението си, а от лечебното заведение отхвърлят освобождението й да има нещо общо с обстоятелството, че е била синдикален водач и уредник на митинга на медицинските сестри напролет.

В поддръжка на Мая Илиева по-късно през днешния ден излизат и нейни сътрудници от лечебни заведения във Варна и други градове. Зад нея застана и омбудсманът Мая Манолова. Българската асоциация на профисионалистите по здравни грижи също излезе с декларация в отбрана на уволнената здравна сестра.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР