Медицинска апаратура за общо над 82 000 лв. ще могат

...
Медицинска апаратура за общо над 82 000 лв. ще могат
Коментари Харесай

Апаратура за над 82 000 лв. ще си купят общински здравни заведения -

Медицинска инсталация за общо над 82 000 лева ще могат да си купят няколко общински лечебни заведения, откакто Столичният общински съвет утвърди през днешния ден на съвещанието си предложенията, импортирани от съветниците доктор Антон Койчев и доктор Веселин Милев и зам.-кмета Дончо Барбалов.

Техниката е нужна за възстановяване на диагностиката и качеството на осъществяваната здравна помощ, аргументират се ръководителите на здравните заведения.

Специализираната болница за интензивно лекуване на онкологични болести „ Проф. доктор Марин Мушмов “ има потребност от нов активиметьр със закрит радиоактивен референтен източник на Cs - 137 за потребностите на радиоактивния блок на Отделението по ядрена медицина. Наложително е и закупуването на транспортна кутия за спринцовки от неръждаема стомана с оловен еквивалент за предотвратяване на личния състав от в допълнение лъчево натоварване. Искането е и по отношение на увеличението на броя на пациентите в Рентгеновото поделение и за улеснение на работния развой. Новата инсталация ще е на стойност до 30 000 лева и ще бъде купена със лични средства, като се съблюдават условията на Закона за публичните поръчки.

ДКЦ 22, ДКЦ 24 и ДКЦ 30 също получиха позволение от СОС да купят със лични средства разнообразни типове здравна техника.

Нов биомикроскоп е нужен на ДКЦ 22, защото с разрастването на активността на кабинет „ Очни заболявания “, наличната инсталация не дава отговор на условията и е морално остаряла, написа в отчета на вносителите. Цената на новата техника е до 15 000 лева с Данък добавена стойност, като управлението на сдружението е приложило и оферта за покупката. 

От нов ехограф с кардиографичен трансдюсер има потребност ДКЦ 24. Общата стойност на апаратурата, с която ще се усъвършенства профилираната извънболнична помощ от лекарите кардиолози, е до 23 400 лева

ДКЦ 30 пък ще си купи нов DR панел за рентгенови фотоси, на стойност до 13 850 лева. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР