Медицинска апаратура и оборудване за над половин милион лева закупи

...
Медицинска апаратура и оборудване за над половин милион лева закупи
Коментари Харесай

Фондация Стилиян Петров дари апаратура на болници за 585 000 лева

Медицинска инсталация и съоръжение за над половин милион лв. закупи и подари фондацията на някогашния капитан на националния тим по футбол, Селтик и Астън Вила Стилиян Петров. Те са за 10 лечебни заведения от цялата страна.

Средствата са от проведения на 6 септември предходната година " Мач на вярата " в София. Тогава бяха събрани 856 512 лева

В благотворителната си активност фондация " Стилиян Петров " залага на увереността, че помощта би трябвало да бъде разпределена освен за националните лечебни заведения, само че и за тези, които се грижат за онкологично болните българи в цялата страна.

" Желанието ни беше да дарим тъкмо това, от което съответните лечебни заведения се нуждаят,

с цел да бъдем оптимално потребни. Влязохме в контакт с всяко едно от тях и закупихме тъкмо тази инсталация и съоръжение, които самите те пожелаха и от които най-вече се нуждаеха ", изясни Стилиян Петров.

За сумата от 585 хиляди лева фондацията на българският национал закупи три изцяло оборудвани с нужните трансдюсери ехографа, електрохирургичен нож, два ЕКГ-апарата, лабораторен микроскоп, фризер за хистологични проби, радиологична камина и коагулометър. Голямото подаяние съдържа още - 10 инфузионни помпи, 48 кресла за инфузионни вливания, 70 стойки за инфузионнивливания, 48 болнични кревати, 8 лежащи транспортни колички, 10 манипулационни колички, 5 инвалидни колички, 2 профилирани шкафа за операционна.

Апаратурата и оборудването са за 10 онкологични лечебни заведения и диспансери в 6 града в страната -

Бургас, Враца, Стара Загора, Варна, Русе, Плевен, за националните хематология и онкология в столицата, както и за детското онкологично поделение на ИСУЛ и за един от най-големите онкологични диспансери в София.
 
" Щастлив съм, че с напъните и големите сърца на всички, които се включиха по един или различен метод в благотворителната идея на нашата фондация успяхме да подсигурим на пациентите в България страдащи от онкологични болести по-добри и качествени условия за тяхното лекуване ", сподели Стилиян Петрови.
 
С остатъка от набраните в " Мача на вярата " средства Стилиян и брачната половинка му Паулина ще оказват помощ финансово и на наранени от подлата болест българи. За сложното решение на кого тъкмо да бъдат дарени пари семейство Петрови ще разчита на експертното мнение на екип от експерти, с цел да може сумата да бъде разпределена най-справедливо, дейно и транспарантно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР