„Медицината на доказателствата се базира на предшестващ опит и доказани

...
„Медицината на доказателствата се базира на предшестващ опит и доказани
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Истината е най-ценният ресурс, когато тя не е в основата, резултатите са плачевни

„ Медицината на доказателствата се базира на предхождащ опит и потвърдени обстоятелства. Когато обаче става въпрос за умишлена имитация, това води до изграждане на постройка върху нестабилни основи, което е причина за милиарди разноски, има последствия за години напред и е неприемливо от всяка позиция “.

Това разяснява пред Zdrave.net доктор Александър Симидчиев, заместник-председател на Здравната комисия в Народното събрание и народен представител от „ Демократична България “. Повод за изявлението му са известията за фалшифицирани данни от научни проучвания за заболяването на Алцхеймер, за които.

„ Истината е най-ценният запас в живота. Когато тя не е в основата, резултатите са плачевни за десетилетия напред “, добави той в обществените мрежи.

В персоналния си профил пък проф. Александър Оскар, началникът на Клиниката по очни заболявания в Александровска болница, разяснява новината по този начин:

„ С тази вест стартира новата седмица. На пръв взор безобидна, само че действително, зад нея стоят орисите на десетки, стотици хиляди пациенти и техните фамилии с заболяването Алцхаймер, които са се надявали, а и не престават да се надяват на лекуване.

Като доктор невроофталмолог всекидневно се срещам с пациенти с деменция и наблюдавам прогресията на невродегенерацията чрез проучване на измененията в ретината. Искрено се надявам скоро в действителност да има дейно лекуване за пациентите с деменция “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР