Медикаментът Wegovy, произвеждан от датската Novo Nordisk, се инжектира четири

...
Медикаментът Wegovy, произвеждан от датската Novo Nordisk, се инжектира четири
Коментари Харесай

Лекарство за отслабване превърна производителя си в най-скъпата европейска компания

Медикаментът Wegovy, създаван от датската Novo Nordisk, се инжектира четири пъти месечно и съгласно данните, може да понижи с минимум 10% тежестта на хора със затлъстяване. Подхранвани от обществените медии и известията за звезди, които са употребявали Wegovy, продажбите на препарата провокираха взрив, съпоставим единствено с този, който преди години направи виаграта, споделят пред Военновъздушни сили датски бизнес-експерти.

Активната съставна част на Wegovy, наречена семаглутид, оказва помощ за управление на кръвната захар, намалява апетита и провокира възприятие на задоволеност. Редките странични резултати са гадене и повръщане, а някои пациенти възвръщат изгубените килограми, откакто спрат лекуването.

Това обаче не са е отразило на продажбите на Wegovy, които през 2023 година скочиха пет пъти, генерирайки годишна чиста облага за Novo Nordisk от Щатски долар 12 милиарда и прекалено огромен дял от икономическия напредък на Дания. За да отговори на упования растеж в търсенето, (между 18% и 26%), Novo Nordisk уголемява съществено индустриалния си потенциал.

В...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР