Медиите в Италия, дадоха широк отзвук на изказване на вътрешния

...
Медиите в Италия, дадоха широк отзвук на изказване на вътрешния
Коментари Харесай

Италиански министър критикува ЕС за унижението на България и Румъния за Шенген

Медиите в Италия, дадоха необятен отзив на изявление на вътрешния министър на страната Матео Пиантедози. В него той подлага на критика Европейски Съюз за неприемането на България и Румъния в Шенгенското пространство.

Министър Пиантедози дефинира съвещанието в Брюксел за разочароващо и като печален ден за Европейски Съюз.

 

" Бях очевидец на унижението - неясно и безпричинно към две страни като България и Румъния, които имат всички характерности да бъдат в Шенгенското пространство ".

 

" Те са приятелски страни ", споделя още италианския вътрешен министър и акцентира, че двете страни " са извървяли претенции от тях път и биха съдействали да има значим надзор на източните граници на Европейски Съюз, който не може да обезпечи подобен против противозаконната имиграция ".

 

Той подлага на критика обстоятелството, че се слагат трудности против два народа, с които се споделят общи корени и хоризонти и упорства Европейски Съюз да реализира синхрон с сътрудниците за разширение на Шенгенското пространство с България и Румъния.

 

Министър Матео Пиантедози е сигурен, че позициите на страните, които са срещу, " могат да бъдат преразгледани в светлината на една мощна самодейност на Европейската комисия, тъй като свободното придвижване на европейските жители в границите на сигурни граници е в полза на всички “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР