Медът се рекламира като имащ най-голям потенциал за локално приложение

...
Медът се рекламира като имащ най-голям потенциал за локално приложение
Коментари Харесай

8 невероятни ползи от меда за кожата

Медът се популяризира като имащ максимален капацитет за локално приложение върху кожата. Но дали е правилно? Прочетете, с цел да научите повече изгоди от меда за кожата.
Медът е сладко, лепкаво вещество, създадено от пчелите и съхранявано в кошерите.

Медът се създава естествено посредством ензимна интензивност, растителна материя и живи бактерии, което води до мощна съставна част със стотици на практика приложения.

Уникалният индустриален развой на меда го прави изключително скъп за козметични приложения като лекуване на акне, укрепване на белези и равнене на тена на кожата.

8 изгоди от меда за кожата

Когато става въпрос за естествени съставки за грижа за кожата, медът е уважаван от епохи.

Тази златиста, вискозна течност е освен апетитен подсладител, само че и мощен източник на изгоди за хубостта.

Снабден с антиоксиданти, антимикробни свойства и голям брой хранителни субстанции, медът си е спечелил заслужена известност на естествено средство за разнообразни кожни проблеми.

Суровият мед съдържа потребни за кожата съставни елементи, изключително в случай че имате акне или автоимунни кожни болести като екзема или псориазис. Прилагането на мед върху кожата може да помогне за управление на свръхрастежа на Candida.

Суровият мед оказва помощ за балансирането на бактериите по кожата ви, което го прави чудесно средство за лекуване на акне. Медът от манука е проучен като средство за лекуване на акне и е доста по-ефективен от други известни разновидности.

Медът форсира оздравителните процеси на клетките на кожата ви. Ако имате петна или огнище на екзема, непастьоризиран мед може да помогне за ускорение на заздравяването и понижаване на възпалението.

Медът от манука е толкоз ефикасен за бързо укрепване на рани, че в този момент се употребява в клинични условия от лекари.

Суровият мед също е натурален ексфолиант, което значи, че нанасянето му върху лицето отстранява сухата, матова кожа и разкрива нови кожни кафези изпод.

В тази публикация ще разгледаме невероятните изгоди от меда за вашата кожа и по какъв начин можете да го включите в рутинната си грижа за кожата.

1. Помага за изсветляване на белези

Можете да употребявате маски за лице с мед, за белезите си от акне. Медът съдържа следи от водороден прекис и AHAs, подпомагащи лекуването на акне.

2. Успокоява кожата ви

Медът е една от най-хубавите естествени съставки за сензитивна кожа. Ако имате сензитивна или раздразнена кожа или сте алергични към артикул, нанасянето на мед върху кожата ви може да ви помогне да я успокоите.

Медът има естествени успокояващи и лечебни свойства, което го прави потребен при разнообразни кожни раздразнения и положения.

Може да помогне за облекчение на слънчеви изгаряния, да понижи сърбежа и възпалението, породени от екзема или псориазис. Да насърчи цялостното укрепване на кожата.

Неговите антибактериални свойства оказват помощ за попречване на инфекции и улесняват зарастването на рани.

3. Помага при акне

Медът съдържа противогъбични съединения пиноцембрин и лизозим.

Маските за лице с мед могат да оказват помощ при лекуването на гъбично акне. Водородният пероксид в меда има антимикробни свойства, които оказват помощ за понижаване на акнето и възпалението. Той също по този начин подкрепя отпушването на порите и растежа на нови тъкани.

Благодарение на своите антимикробни и противовъзпалителни свойства, медът може да бъде дейно естествено средство за лекуване на акне и склонна към петна кожа.

Помага за инхибиране на растежа на бактериите, понижава възпалението и успокоява зачервяването. Прилагането на мед върху засегнатите области може да форсира процеса на излекуване и да насърчи по-чиста кожа.

4. Помага за понижаване на пигментацията

Друго завладяващо преимущество на меда върху лицето е, че може да понижи пигментацията по лицето, породена от дълготрайно излагане на слънце.

Медът понижава увреждането на кожата, породено от UV лъчите. Ако прекарвате доста време на слънце, можете да употребявате маски за лице с мед.

5. Овлажнете кожата

Медът е една от най-хубавите съставки за навлажняване на лицето ви, в случай че имате суха или комбинирана кожа.

Медът съдържа огромно количество фруктоза и глюкоза, което го прави натурален овлажнител.

Медът е натурален овлажнител, което значи, че притегля и задържа влагата. Когато се ползва върху кожата, оказва помощ за хидратиране и навлажняване, оставяйки кожата ви мека и еластична.

Също по този начин съдържа съществени витамини и минерали, които подхранват кожата, насърчавайки здравословния загар и се борят със сухотата.

6. Ексфолиране

Медът има нежни ексфолиращи свойства, което го прави отличен натурален ексфолиант. Помага за унищожаване на мъртвите кожни кафези, отпушва порите и разкрива по-ярък загар.

Медът съдържа млечна киселина, тип алфа хидрокси киселина (AHA), която нежно ексфолира мъртвите кафези на повърхността и озарява лицето.

Като включите меда във вашата рутинна ексфолиация, можете да постигнете по-гладка, по-сияйна кожа без грубостта на синтетичните ексфолианти.

7. Осигурява изгоди срещу стареене

Антиоксидантите, присъстващи в меда, защищават кожата от увреждане, породено от свободните радикали, които способстват за преждевременното стареене.

Редовната приложимост на мед може да помогне за понижаване на появяването на фини линии, бръчки и възрастови петна, насърчавайки младежкия и лъчезарен загар.

Той също по този начин оказва помощ за стимулиране на производството на колаген, възстановяване на еластичността и стегнатостта на кожата.

8. Подобрява тена и блясъка

Редовната приложимост на мед може да способства за здрав и ослепителен загар. Помага за балансиране на равнищата на pH на кожата, насърчавайки естественото лъчение.

Медът също по този начин съдържа ензими, които усъвършенстват процеса на възобновяване на кожата, което води до по-светъл и постоянен загар на кожата.

Включване на мед във вашата рутинна грижа за кожата

Сега, откакто сте наясно с невероятните изгоди от меда за вашата кожа, ето няколко метода да го включите в рутинната си грижа за кожата:

  • Почистване с мед: Смесете меда с няколко капки вода и го използвайте като гальовен почистващ препарат за унищожаване на нечистотия и примеси.
  • Маска за лице с мед: Създайте си домашна маска за лице с мед, като комбинирате мед с други естествени съставки като кисело мляко, куркума или авокадо, с цел да се справите със характерни кожни проблеми.
  • Лечение на петна с мед: Нанесете малко количество мед непосредствено върху петна или склонни към акне зони за целеустремено лекуване.
  • Медена вана: Добавете няколко супени лъжици мед към водата за баня за първокласно и овлажняващо накисване.

Ползи от меда за кожата – Обобщение

Сладкият подарък на природата, медът, предлага голям брой изгоди за кожата. От навлажняване и поддържане до битка с акне и обезпечаване на изгоди срещу стареене.

Медът се е трансформирал в съществена част от естествените процедури за грижа за кожата. Използвайки неговите забележителни свойства, можете да постигнете по-здрав и лъчезарен загар.

Прегърнете силата на меда и отключете неговия капацитет за красива кожа.

Не забравяйте да се консултирате с кожен лекар или експерт по грижа за кожата, преди да включите нови съставки или артикули в рутинната си грижа за кожата, изключително в случай че имате характерни кожни проблеми или алергии.

Докато медът като цяло е безвреден за множеството хора, самостоятелните реакции могат да варират.

Също по този начин е значимо да сте сигурни, че употребявате чист, недопечен мед за задачите на грижата за кожата, защото модифицираният мед може да не предлага същите преимущества.

Прегърнете естествената добрина на меда и се насладете на сияйните резултати, които може да донесе на кожата ви.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР