Мечтата на всяко момиче е . Оказва се обаче, че

...
Мечтата на всяко момиче е . Оказва се обаче, че
Коментари Харесай

Плосък и стегнат корем: Къде грешим?

Мечтата на всяко момиче е. Оказва се обаче, че доста от нас са на неверен път, а изясненост по въпроса внася нашият гост-автор Страхил Иванов. Какво би трябвало да знаем и да вършим, с цел да имаме съвършения стомах, ще научите в идващите редове.

Една от най-желаните цели на всеки трениращ е да извае добре завършен и стегнат стомах. В устрема си да го реализиран, хората влагат всичките си старания и цялата си отдаденост в тази посока. За страдание, множеството от тях обаче се провалят. Но за какво?

Отговорът е елементарен: Защото методът им е неверен!

Говорил съм доста за отслабването, изгарянето на мазнини, тренировките и храненето. Но в тази публикация желая да се концентрирам напълно върху правилата, които ще ти обезпечат триумф в оформянето и стягането на корема. Ще намериш линкове към още потребна информация, която ти предлагам да разгледаш, откакто прочетеш всичко тук.

Но дано минем всъщност. Преди да се заемеш с оформянето на корема, би трябвало да си наясно с  3 съществени правила :

1. Храненето е по-важно от тренировките.

2. Изгарянето на мазнини е сложен развой. Не можеш да отслабнеш изборно единствено в избрана част от тялото.

3. Не е задоволително да тренираш единствено и само корема.

Повечето хора се провалят точно тъй като не знаят или подценяват тези правила. Но с цел да не се провалиш и ти, в този момент ще разгледаме всяко от тях по-подробно...

Не подценявай ролята на храната

Както при всяка друга фитнес цел, и тук първото място, на което да потърсиш решение на казуса, е в метода на хранене. Каквито и извършения да правиш, колкото и километри да навиваш на пътеката, каквито и добавки да взимаш – в случай че не се храниш съгласно задачата си, няма да я постигнеш.

Ако искаш да изчистиш корема, значи имаш непотребни мазнини. А непотребните мазнини се изгарят посредством съблюдаване на калориен недостиг. Ето за какво би трябвало да заложиш освен на качествена храна, само че и да си сигурен, че хранителният режим, който спазваш, е с калориен недостиг – това значи да приемаш по-малко калории, в сравнение с гориш.

Повече за отслабването и по какъв начин да се храниш, тренираш и живееш, в случай че това е задачата ти, ще намериш.

А потребностите си от калории за деня, дружно с подобаващ калориен недостиг, можеш да пресметнеш с.

Не очаквай да отслабнеш единствено в корема

Ежедневно хората ми задават въпроси от вида:
" Как да смъква корема? " " Как да отслабна в бедрата? " " Как да махна мазнините по ръцете? "
Зададени по този метод, тези въпроси са неточни. Правилният въпрос би бил  " Как да се храня, с цел да отслабна? " или " Как да се храня, с цел да изгоря непотребните мазнини? ".

Идеята, че можем да изгорим мазнините в тъкмо избрана част от тялото (т. нар. " точкова редукция на мазнини " ), е неверна и подвеждаща. Тялото е комплицирано построен механизъм, който работи по едно и също време на доста равнища и ръководи редица разнообразни процеси. Изгарянето на мазнините е един от тях и той се случва по едно и също време в цялото тяло, въпреки и неравномерно.

А коремът в действителност е една от най-упоритите зони за стягане, защото мазнините в тази област са с по-различна конструкция и нормално са последните, с които се разделяме. Така че, с цел да стигнеш до тях, първо би трябвало да изгориш мастните депа по цялото тяло.

Можеш да научиш защо. А ще научиш по какъв начин да се оправиш с упоритите мазнини в талията и ханша.

Откажи се от стотиците коремни преси и безкрайното кардио

Един от най-големите легенди във фитнеса е, че в случай че искаш стегната преса, би трябвало да правиш безбройни извършения за стомах. Поради това неверно схващане на пазара непрестанно излизат всевъзможни колани, " пеперудки " и всевъзможни чудати уреди и съоръжения, които, казано сред нас, са си пари напразно.

Дори да правиш десетки, стотици, хиляди коремни преси, няма да постигнеш съвършените коремни мускули. Защо? Защото коремът е дребна мускулна група, която не може да поеме огромен размер от натоварване.

Когато го тренираш интензвино всеки ден, той просто се претрупва. Представи си да тренираш бицепса си, като правиш всеки ден по 200 повторения. Какъв ще е резултатът? Един провиснал и отпаднал от натоварването мускул.

Парадоксът е, че (вярваш или не) към този момент имаш коремните мускули, за които мечтаеш! Проблемът е, че те са скрити под слой мазнини. Затова колкото и да тренираш корема, няма да имаш " плочки ", до момента в който не изгориш мазнините върху него.

Но не ме разбирай неверно – не споделям, че извършения за стомах не горят калории. Разбира се, че горят. Но механизмът е по-различен от това, което си мислиш. Тялото първо се насочва към най-лесно наличните източници на сила – глюкозата в кръвта, гликогенът в мускулите и триглицеридите в кръвния поток. Едва когато структурираш хранителния си режим и подготвителната стратегия, тъй че да изразходиш тези първоначални източници на сила, тялото ще посегне към мастните депа.

Ами кардиото?

Друга постоянно срещана неточност в опитите за стягане на корема е прекаляването с кардиото – то е едно от първите решения, с които те заливат уеб страниците, когато потърсиш решение. Но и тук би трябвало да се подходи с мярка. Ако мислиш, че всекидневните пътешествия от по 10-20 км на пътеката или велоергометъра са задоволителни, си в огромна илюзия.

Да, кардиото гори мазнини, само че не подтиква развиването и тонизирането на коремната мускулатура. Така че крайният резултат би бил провиснал и аморфен стомах, който въпреки и с по-нисък % подкожни мазнини няма да наподобява плосък и стегнат, тъй като коремната стена е прекомерно слаба, с цел да го държи спретнат.

Тогава какъв е верният метод при тренировките?

Първо, както може би се досещаш – стой с ежедневните и многочислени извършения за стомах. Тренирай цялото тяло отмерено, а съответно самия стомах е задоволително да тренираш
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР