Мечтата на 8-годишния Георги се ражда на Великден. Второкласникът от

...
Мечтата на 8-годишния Георги се ражда на Великден. Второкласникът от
Коментари Харесай

8-годишният Георги ще стане най-младият иподякон в Старозагорската епархия


Мечтата на 8-годишния Георги се ражда на Великден. Второкласникът от VІ-о главно учебно заведение „ Свети Никола ” се впечатлява от митрополит Киприан от Старозагорската епархия още на първата им среща по време на банкет в митрополията. Впечатлена от положителното отношение на владиката е и майката на момчето – Диана. Тя описа, че след първата им среща е останала пленена от добрината и човечността му.

“Дори за мен е изненада, тези негови ползи (на Георги – бел. ред.) и тенденция са повлияни точно от митрополит Киприан, който е надълбоко уважаван от фамилията ни. Според нас той е един добър човек с изключителни качества и носи в себе си положителни качества ”, показа и майката на Георги.

Освен църквата, малчуганът посещава с родителите си и концертите, дирижирани от дядо Киприан. В диалози детето споделя на архиерея, че желае да му оказва помощ в службите. Развълнуван от жестовете и искреността, митрополит Киприан взема решение да сбъдне фантазията на Гого, който от на следващия ден към този момент ще бъде иподякон.

“Много ми харесва да оказвам помощ ”, показа второкласникът. /БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР