Мечтаете за пролетно пътешествие в Европа? С цъфтящи дървета, уханни

...
Мечтаете за пролетно пътешествие в Европа? С цъфтящи дървета, уханни
Коментари Харесай

Вижте 11 страхотни дестинации за пролетна екскурзия

Мечтаете за пролетно странствуване в Европа? С цъфтящи дървета, уханни градини и слънчеви градове, пролетта в Европа е просто магическа. Освен това ще се насладите на преживяването с по-малко тълпи от туристи, прелестно време и цени в края на сезона. От алпийски села до средиземноморски острови, тук са 11 от най-хубавите европейски дестинации за пролетна почивка, където да избягате през този сезон.

Лисе, Холандия



Холандия оживява напролет, което я прави една от обичаните ни дестинации за пролетна почивка в Европа. Известна с многочислените си цветя, страната избухва с необятни полета и красиви градини.

Едно от най-хубавите места е паркът Keukenhof в Лисе, прочут като „ Градината на Европа “. Всяка година в цветната градина се засаждат към седем милиона лалета от 800 сорта, трансформирайки парка в дъга от цветове.

Паркът Keukenhof е елементарно наличен, единствено на 30 минути с кола от Амстердам или Хага. Градините са отворени единствено от средата на март доникъде на май.

Ставангер, Норвегия



Когато мислите за Норвегия, евентуално се сещате за снежни върхове и ледени фиорди. Но пролетта споделя друга история, с по-меко време и цъфнали дървета. Ставангер е отлично място като за начало, с редици от обичайни къщи и красиви цветя.

Разгледайте околните плажове по крайбрежието на Jaeren или обуйте туристическите си обувки, с цел да бродите из известната планина Kjerag. Можете също по този начин да се отправите към Берген, с цел да наблюдавате по какъв начин природата на Норвегия се размразява след дългата зима. Открийте водопадите и ледниковите пътеки в близкия район Hardangerfjord, едно от най-спокойните места на Земята.

Тоскана, Италия



Пролетта в Европа значи цъфтящи дървета и полета с цветя и Италия не е по-различна. Пътувайте до хълмовете на Тоскана през месеците април и май и ще откриете клатещо се море от червени макове. Едно от най-хубавите места за разглеждане на прелестните пейзажи е районът Val d`Orcia, включен в листата на ЮНЕСКО. Val d’Orcia предлага зелени хълмове, извисяващи се дървета и обичайни селски къщи. Освен това ще можете да се насладите на всички емблематични пейзажи при меките температури на пролетта, преди да настъпи знойната горещина на лятото.
 
Севиля, Испания



Испания е мечтана дестинация за пролетна почивка. Региона на Андалусия е място, където напролет избухват бадемови цветове, заобиколени от хълмове и планински върхове.

Посетете Севиля, страната на тапас, портокали, фламенко, най-старият кралски замък в Европа и Санта Мария де ла Седе, най-голямата готическа катедрала в света. Разходете се из Plaza de Espana или се насладете на фантастичния Feria de Abril (Пролетен панаир), който се организира в Севиля всяка година в края на април.

Можете също по този начин да се отправите към района на баските в северна Испания, с неповторими културни обичаи и невероятна природа. Отбийте се в Сан Себастиан напролет на златни плажове, храна от международна класа, грандиозна архитектура и пухкави бели цветове в квартала Old Amara.

Любляна, Словения



Със своите барокови квартали, прелестна река и красиви естествени пейзажи Любляна е една от най-хубавите дестинации за пролетна почивка в Европа. Можете да разгледате столицата на Словения на велосипед, наслаждавайки се на пролетните цветя.

Можете също да карате кану по реката, изпълнена със спокойни кафенета и павилиони за сладолед. След като разгледате града, можете да се отправите към вълшебното езеро Блед, пещерите Постойна, езерото Бохин и планинското село Радовлица – всичко това на по-малко от час от Любляна.

Англия, Обединеното кралство



Англия е впечатляваща напролет. Това е най-хубавият сезон за разходка из британската провинция, осветена от килим от камбанки.

Някои от най-хубавите места за разглеждане на красивите сини и лилави нюанси са Blickling Estate в Норфолк, Lake District в Cumbria, Sheffield Park в Източен Съсекс, Holwell Lawn в Националния парк Dartmoor и Hatchlands Park в Surrey Hills.

Прованс, Франция



От Париж до Прованс, Франция е класическа пролетна дестинация в Европа. Най-доброто време за опознаване на страната е пролетта, преди тълпите и жегата да дойдат с лятото. Ще можете да видите необятните лавандулови полета, буйни лозя, борови гори и маслинови горички на Прованс, до момента в който Френската Ривиера свети на слънчева светлина.

Разгледайте средновековния Palais des Papes в Авиньон и се отпуснете в блестящите крайбрежни градове на Кан и Сен Тропе по Кот д’Азур. От края на юни се отправете към района Дордон, където ще видите хълмисти скатове с цъфтящи слънчогледи – зашеметяваща ода на пролетта.

Лисабон, Португалия



Прекрасният Лисабон е страхотна дестинация през цялата година, само че е изключително прелестен напролет. Приятните температури и слънчевите дни трансформират града в наслаждение за разглеждане, с фантастични питейни заведения и заведения за хранене, красива архитектура, пясъчни плажове и живи цветове на всяка калдъръмена улица с исторически фасади.

Има вълшебни места като Синтра, Кашкайш и Евора. Обидос е дребен феодален град в провинцията, с калдъръмени пътища, варосани къщи и розови шубраци, облицоващи историческите улици.

Можете да посетите ароматните черешови градини с ярките юдови дървета, които са най-красиви напролет. Не забравяйте да опитате гинджа, вкусния локален черешов ликьор. Можете даже да го пиете от шоколадови чаши в Обидос.

Крит, Гърция



Красотата на гръцките острови от дълго време не е загадка, защото пиковият летен сезон притегля доста туристи. Но в случай че желаете да се порадвате на Егейско море без тълпите и ужасната горещина, изберете Гърция като идната си пролетна дестинация в Европа.

Ще откриете мечтани плажове, ослепително синя вода и очарователни села. Крит е изключително хубав, защото над 1700 типа диви цветя и растения оживяват из целия остров. Отидете да изследвате планинските поляни, с цел да намерите ароматни цветове и диви билки.

Цюрих, Швейцария



Швейцария е зашеметяваща напролет, защото искрящите езера се размразяват и туристическите пътеки стартират да цъфтят след зимата. Посетете Цюрих през април, с цел да се насладите на Sechseläuten, Пролетния фестивал на града. Ще видите цветни паради и запалването на огъня, затрупан със снежен човек на име Böögg. Легендата споделя, че колкото по-бързо огънят стигне до главата на снежния човек, толкоз по-хубаво ще е лятото.

Други красиви пролетни дестинации в Швейцария са Монтрьо с напъпили цветя, чист въздух и спираща дъха планинска природа. Междувременно Цермат към момента предлага алтернатива за каране на ски през април – също така ще ви липсват натоварените зимни тълпи.

Дъблин, Ирландия



Ако желаете да купонясвате през пролетната почивка в Европа, не търсете повече, отидете в Дъблин. Столицата на Ирландия е цялостна с сила напролет, с голям брой музикални, готварски и култивиран фестивали.

Ако посещавате града в края на май или началото на юни, можете да се насладите на Bloom in the Park, най-големият култивиран фестивал в Ирландия. Той се организира във Phoenix Park, един от най-зашеметяващите паркове в Европа. Можете също да посетите Националните ботанически градини, Дъблинския танцов фестивал или фестивала MusitTown напролет.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР