MBP оттегли пред съда направеното преди време искане Приходната агенция

...
MBP оттегли пред съда направеното преди време искане Приходната агенция
Коментари Харесай

МВР оттегли искането НАП да провери журналиста Димитър Кенаров

MBP отдръпна пред съда направеното преди време искане Приходната организация да ревизира дали журналистът Димитър Кенаров e внасял налози, здравни и обществени осигуровки и дали е член на Съюза на българските публицисти, заяви БНР.

Това стана на следващото съвещание по делото, което той води против полицейското си задържане по време на огромния антиправителствен митинг на втори против трети септември предходната година. Днес пред съда свидетелстваха очевидци на задържането на Кенаров.

Искането прави юрист на Министерство на вътрешните работи. Това става двадесетина дни преди властта да поеме кабинета " Янев ", а актуалният вътрешен министър Бойко Рашков да смени основния секретар на Министерство на вътрешните работи поради толериране на полицейското принуждение на митингите предишното лято и да разгласи, че следствията за това ще бъдат преразгледани. Искането за цялостна данъчна инспекция е оттеглено през днешния ден от нов юрист с аргумента, че такава инспекция е неотносима към правосъдния проблем.

 Димитър Кенаров и Николай Варадинов
Димитър Кенаров и Николай Варадинов
Снимка: Булфото

Преди съвещанието журналистът описа, че очаквал казусът да завърши бързо и Министерство на вътрешните работи да му се извини. Вместо това се трансформирал в цел на държавни институции, употребявани съгласно него като бухалка.

Макар Димитър Кенаров да апелира полицейския си арест, документ за това няма, тъй като - твърдели от Министерство на вътрешните работи, в нощта на така наречен Велико национално въстание той не бил арестуван, а поканен в 5 PΠУ.

" Не, бях пребит, бях задържан с белезници на паважа дълго време, макар че се идентифицирах като публицист. Това не оказа помощ. И в последна сметка след няколко часа бях откаран с още няколко души в Пето районно ръководство ", сподели журналистът.

Кенаров е арестуван минути, откакто на земята е свален Ясен Вълков, който съдът изслуша през днешния ден:

" Двама мъже бяха с униформи черни, вляво от президентството, до огромното дърво, събориха ме, обърнаха ме и ме закараха там. Не мога да кажа, че са ме били, само че ме натиснаха с коляно в ребрата. После ме болеше 2-3 седмици ".

" Двaмa пoлицaи oтcтpaни и eдин oтзaд гo влaчexa, в ĸaдъpa ce чyвa ĸaĸ тoй пoвтapя тpи пъти: Жypнaлиcт cъм! ", описа пред съда пък фoтoжypнaлиcтĸa, документирала задържането и побоя над Димитър Кенаров.

Съдът разпореди за другото съвещание да бъде направена видeoeĸcпepтизa нa пpeдcтaвeнитe ĸaдpи и да бъдат oписани oтличитeлни знaци нa пoлицeйcĸи cлyжитeли, пoдeлeниe нa MBP и oтличитeлни бeлeзи нa самия Кенаров.

Ето по какъв начин журналистът разяснява оттегленото искане на Министерство на вътрешните работи да бъде тестван от Национална агенция за приходите:

" Мисля, че е напълно разумно това решение. То беше безумно в самото си искане. Явно, че в този момент нали е заменен юрисконсултът от Министерство на вътрешните работи и отношението въобще към този вид арестувания ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР