Майонеза е хранителен продукт, особен вид емулсия, получена вследствие на

...
Майонеза е хранителен продукт, особен вид емулсия, получена вследствие на
Коментари Харесай

Ето кога трябва да ядем повече майонеза

Майонеза е хранителен артикул, необикновен тип емулсия, получена в резултат на разтрошаване на яйчени жълтъци с последователно прибавяне на растително масло, оцет, сол и горчица.

В днешно време този артикул с изключение на, че може да се откри в съвсем всеки магазин, може да се направи и в домашни условия.

В същото време доста диетолози отхвърлят използването му, защото тя е източник на много калории и мазнини.

Има обаче и изключения. Диетологът Елена Соломатина изясни за какво по време на пиянство на алкохол би трябвало да се обърне особено внимание на ястията с майонеза.

По-добре е да съчетаете алкохола с месо, салата с олио или майонеза, шунка, бургер. Тъй като мазнирте храни обезвреждат алкохола по-добре.

" Колкото повече майонеза, толкоз по-добре ", изяснява Елена Соломатина.

Освен това в майонезата има по този начин наречената янтарна киселина, която способства за обстоятелството, че човек не се напие.

Тази киселина се намира и в огромни количества в киселото зеле. Затова постоянно заран, след тежка вечер, хората залагат на зелевия сок или туршията.

Освен това диетоложката предлага преди мотиви, на които възнамерявате да консумирате алкохол, да пийнете малко преди този момент. Например на обяд на предния ден.

Така съгласно Елена Соломатина ще подготвите черния дроб авансово за създаването на ензими, които оказват помощ за разграждането на алкохола, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР