Майкрософт България, в партньорство с Телелинк Бизнес Сървисиз, откри учебния

...
Майкрософт България, в партньорство с Телелинк Бизнес Сървисиз, откри учебния
Коментари Харесай

Microsoft откри у нас втория в света Dream Space, след стартова инвестиция от 1 милион лева

" Майкрософт България ", в партньорство с " Телелинк Бизнес Сървисиз ", откри образователния STEAM център Dream Space. Това е вторият подобен в света, първият се намира в Ирландия, оповестява българското преставителство на софтуерния колос.

Планираната инвестиция  е в размер на 1 милион лв., планувани за идващите пет години. От Министерството на образованието дефинираха амбициозния план като " образец за изчезналото звено в българското обучение, което ще даде живителния подтик за същинска промяна на системата ".

Сумата ще послужи за обезпечаване на съоръжение, поддръжка на високотехнологичната зала, наемането на чиновници и цялата оперативна активност по менажирането. А през идващите години ще бъдат вложени още пари.

Какво е STEAM?

Dream Space е новаторско пространство, което дава STEAM (наука, технологии, инженерство, изкуства и математика) образования. То ще бъде налично за всички български учители и възпитаници гратис, като за потреблението му е нужна предварителна регистрация. Целта на плана е да доближи до 10 000 деца и 600 преподаватели още през първия образователен сезон.
 Microsoft показа нова серия компютри Surface, ето какъв брой ще костват компютрите
Microsoft показа нова серия компютри Surface, ето какъв брой ще костват компютрите

По-голямата част от приходите на компанията идват от операционната система на Microsoft в разнообразни видове устройства и свързани приложения и облачни услуги

Идеята втория Dream Space на Microsoft да бъде построен точно в България произтича от положителното навлизане на облачните софтуерни услуги Microsoft 365. Пакетът се употребява от всички учебни заведения в страната, с помощта на партньорството сред компанията и МОН. Новият център ще помогне за още по-интензивното им потребление в просветителния развой.

Центърът в Дъблин

Microsoft отвори първия Dream Space в Дъблин преди четири години, след инвестиция от €5 милиона. Тази есен софтуерният колос даде повече от явен знак за триумфа на плана, като разгласи, че ще вложи още €3 милиона в центъра.

Ирландия е една от най-проспериращите народи, чиято стопанска система стартира бурното си развиване преди години, когато бе даден подтик на цифровите и ИТ вложения.
 Промените в облачните правила на Microsoft провокират стихия измежду съперниците
Промените в облачните правила на Microsoft провокират стихия измежду съперниците

Новостите са свързани с европейския пазар, само че софтуерният колос е подготвен да ползва новите правила глобално
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР