Майките от инициативата „Системата ни убива“ блокираха днес един от

...
Майките от инициативата „Системата ни убива“ блокираха днес един от
Коментари Харесай

Майки от Системата ни убива се барикадираха в Партийния дом, полицията ги извежда

Майките от самодейността „ Системата ни убива “ блокираха през днешния ден един от входовете на новата постройка на Народното събрание, а техни последователи се събраха пред постройката на Народното събрание, с цел да ги поддържат. Майките и други протестиращи останаха във фоайето на постройката, макар че депутатите завършиха съвещанието си, а публицистите бяха помолени да изоставен.

Около 18 часа стартира извеждането на майките от постройката - бяха изведени две дами, които оказваха опозиция, до момента в който към Народно събрание още веднъж полетяха яйца, съобщи кореспондент на БНР. Вътре е останала Мая Манолова и нейни сподвижници. Движението по бул. „ Дондуков “ в региона е затворено.

По-рано ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева осведоми от трибуната на Народното събрание за постъпило писмо от майките от „ Системата ни убива “, което е адресирано до всички депутати. В него майките приканват за среща с тях до петък в опит да показват гледната си точка за реализиране на градивно решение за сдобряване на народа.

Караянчева дочете написаното и разяснява:

„ И аз сега не разбирам за какво майките стоят долу и чакат. Колеги, апелирам ви, бъдете по този начин положителни да намерите време да се срещнете с майките от „ Системата ни убива “ в тези два дни, които са. Има дете долу. Призовавам и майката - дано детето да се прибере у дома, тъй като тук е изложено на риск. Не бива да се употребяват децата. Майките ще бъдат чути, както постоянно са били чути и не мисля, че би трябвало да седят долу, тъй като в действителност има заповед, която е на база на заповедта на министъра за пропускателен режим в Народното събрание с оглед Covid-19 “.

Социалистът Антон Кутев отвърна:

„ И това, че ще вършиме среща с тях след три дни, не значи, че можете да оставите майка или дете с увреждания без достъп до тоалетна. Това, което сте намислили, няма да стане “.

Караянчева увери, че няма да допусне в Народното събрание да се вършат провокации.

„ Не бива да позволяваме това, което се случи предния път с барикадираните сестри. Призовавам НСО също да си свършат работата и да уведомяват съответно жителите за моите разпореждания, които съм още от началото на февруари спуснала “.

Майките от „ Системата ни убива “ изслушаха изказването на Цвета Караянчева и на собствен ред я упрекнаха в дискриминация.

Друга проява бе проведена от Мая Манолова, която дружно с представители на платформата "Изправи се.БГ " не беше позволена до съвещанието на Комисията по енергетика, където ще бъде изслушан ръководителят на енергийният регулатор Иван Иванов и управлението на „ Топлофикация “.

В знак на митинг Манолова донесе подарък за Цвета Карянчева - поцинкована кофа:

„ За да ѝ кажем, че не би трябвало да не помни от кое място е тръгнала. Тази постройка не е нейна. Тази постройка не е на нейния шеф и не е нужно тя да брани с тялото си достъпа на жителите в постройката на Народното събрание “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР