Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива"

...
Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива"
Коментари Харесай

От Системата ни убива настояват за удължаване валидността на ТЕЛК решенията

Майките на деца с увреждания от самодейността "Системата ни убива " упорстват експертните решения на ТЕЛК да бъдат годни два месеца след привършване на изключителната епидемиологична конюнктура. Ако настояването им не бъде изпълнено, те са подготвени да стачкуват пред Министерство на здравеопазването.

Аргументът на майките е, че с цел да приготвят нужните за явяване пред комисиите документи, се постанова хората с тежки болести да обикалят редица здравни заведения и по този начин се усилва рискът да се заразят с Коронавирус -19.

Вера Иванова от "Системата ни убива " съобщи, че пораства рискът за хората от дребните обитаеми места, които са принудени да пътуват по няколко пъти.

"От това нещо зависи животът на този човек. Остане ли без ТЕЛК, той остава без 100 - 200 лева приходи, което го обрича на апетит. Хората са принудени, с цел да имат малко да се хранят, да минават на тези комисии ", сподели Иванова пред БНР.

Тя добави, че до неотдавна персоналните лекари са лекували единствено по телефона. Хората с увреждания и онкоболните са пуснати пред първа линия да обикалят лечебни заведения, да пътуват от град в град, където има огнища.

От самодейността чакат отговор от Министерството на здравеопазването, само че ще създадат и проява пред постройката на министерството.

Иванова напомни, че сходно решение - за удължение периода на решенията на ТЕЛК с 2 месеца след приключване на изключителното състояние, бе взето поради рецесията, породена от ковид, през април.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР