Майки на деца с увреждания се обявиха против ново отлагане

...
Майки на деца с увреждания се обявиха против ново отлагане
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания са против ново отлагане на Закона за социалните услуги

Майки на деца с увреждания се оповестиха срещу ново отсрочване на влизането в действие на Закона за обществените услуги.

Снощи депутати от “Воля “ внесоха в деловодството на Народното събрание план за изменение на закона, с който упорстват действието му да се отсрочи не до 30 юни, както е решено досега, а до 31 декември 2020 година. Аргументът на вносителите е, че поради изключителното състояние не могат да се проведат обществените полемики, проведени от общественото министерство.

Мая Стоицева - една от майките на деца с увреждания от общността "Мостове ", която е част от гражданската самодейност "Системата ни убива всички ", разяснява настояването за ново отсрочване на Закона за обществените услуги по този начин: "Именно изключителното състояние в страната ни удостовери какъв брой са нужни обществените услуги. Също по този начин удостовери каква функционалност и роля извършват неправителствените организации сега. Точно неправителствените организации се активизираха, с цел да могат да оказват помощ на хората в неравностойно състояние да бъдат обслужвани в разнасянето на храна, в обгрижването на възрастни хора, които не могат да излязат от къщите си ".

Вера Иванова - водач на националната гражданска самодейност "Системата ни убива ", съобщи, че наложително би трябвало да бъде направена смяна в текстовете на Закона за обществените услуги и разговорът по тематиката да се засилва до 30 юни. Ако този период не бъде спазен, тогава може и да се мисли за ново отсрочване на закона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР