Майката на 19-годишния Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги

...
Майката на 19-годишния Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги
Коментари Харесай

Адвокатът на Йоан Матев: До трупа на Георги е намерена кръв от две момичета

Майката на 19-годишния Йоан Матев, упрекнат за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина, съобщи, че младежът от записите на камерите не е синът й.

Йоан Матев беше задържан през февруари т.г., откакто брат му Марсел заведе проверяващите до мястото, където е прикрит ножът, с който бе погубен деветокласникът Георги. Ученикът в Националната търговско-банкова гимназия бе открит на 2 юни 2015 година мъртъв на скамейка в Борисовата градина. Момчето бе убито с един удар от нож в региона на сърцето.

Близо две години полицията търсеше килъра му, като бяха публикувани видеозапис и фотоси на търсения юноша.

"Искам да изразя съболезнованията си към фамилията на Георги, тъй като не съм имала тази опция. Гледала съм записа като всички фенове, само че не ми е хрумнало да попитам нещо Йоан, тъй като това не е Йоан ", сподели пред Нова телевизия майката на Йоан - Сребрина Гаджева.

Тя твърди, че показанията на съучениците на сина й, които са го разпознали на видеозаписа, са спорни, а самият Йоан споделя, че е почтен, по тази причина родителите му го чакат да се прибере. Миналата седмица апелативните съдии не разрешиха на младежа да излезе от ареста.

Сребрина Гаджева сподели още, че показанията на по-малкия й наследник Марсел, който сподели, че брат му му е споделил детайлности за убийството, не са взети „ напълно коректно”.

„ След разпита Марсел беше извънредно травмиран”, сподели Гаджева. Тя отхвърли Йоан да е трансформирал метода си на живот и външния си тип в месеците след закононарушението, както твърди прокуратурата.

"Той тренира от години тенис и фитнес. Дори в този момент в ареста всеки ден тренира. А това, че човек пораства сред 15-16 и 20 години, това не е закононарушение ", съобщи майката.

Адвокатът на Матев - Стоянка Маркова, пък акцентира, че няма никакви безапелационни доказателства за това, че точно клиентът й е лишил живота на Георги. По думите й, прокуратурата е отказала разпит на треньора на Йоан, който може да удостовери или отхвърли наличието му на тренировки в същия ден.

"Децата споделят, че колкото им наподобява момчето от записа на Йоан, толкоз и не им наподобява. Клетката на мобилните телефони го засича до стадион "Васил Левски ", само че към оня миг Йоан не е имал мобилен телефон. На мястото на престъплението са открити следи от кръв от две девойки или дами. Редно е да се откри на кого е тази кръв. Той е и открит от жена ", добави Стоянка Маркова.

Майката и адвокатката на Матев са сигурни, че килърът на Георги в Борисовата градина не е Йоан и се крие ловко, а прокуратурата не си прави работата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР