Майкъл Д`Андреа, служител на ЦРУ, за когото се смята, че

...
Майкъл Д`Андреа, служител на ЦРУ, за когото се смята, че
Коментари Харесай

Мозъкът на атаката по ген.Солеймани е загинал в US самолета

Майкъл Д`Андреа, чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ, за който се счита, че има основна роля в доста интервенции, в това число в убийството на военачалник Касем Солеймани, е един от пасажерите на самолета, аварирал в Газни, Афганистан. Д`Андреа ръководеше интервенциите на Съединени американски щати в Ирак, Иран и Афганистан, в това число и офанзивата с дронове, с която бе погубен иранският ген. Солеймани.

Информацията е на иранската агенция Mehr, базирайки се на източници от съветското разузнаване.

Вчера, в планински регион на Газни, падна американски самолет Bombardier E-11, а талибаните се похвалиха, че те са го свалили. Инцидентът е станал единствено на 10 км от американска военна база, а след него талибаните го взеха под защита останките от самолета и започнаха да претърсват територията в опит да открият оживели.

След траяло няколко часа безмълвие по случая, от Пентагона най-накрая признаха, че самолетът е на американските Военновъздушни сили. Но не споделиха какъв брой са починалите, нито разкриха самоличността им (съобщенията бяха за сред 5 и 10 човека).

В материала на Mehr също няма други имена, също така на офицера от Централно разузнавателно управление на САЩ. От американска страна продължава да няма мнения. " Министерството на защитата няма да каже какъв брой индивида са били на борда, и дали са починали ", се споделя в изавляние, представено от американски медии.

Единствената публична информация е, че се води следствие. По думите на представителя на американската войска в Афганистан - полк.Сони Легет, военните ще дават спомагателна информация, " когато тя им бъде предоставена ".

 

СЕГА ПРИПОМНЯ

На 3 януари иранският военачалник Касем Солеймани бе погубен с офанзива от дронове в Багдад по разпореждане на американския президент Доналд Тръмп. Атаката бе координирана от американското разузнаване и персонално от офицера от Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Д`Андреа.

Солеймани бе най-влиятелният ирански боен, под чието командване бяха реализирани всички дейности на Техеран в Ирак, Сирия, Палестина и Ливан. След гибелта му напрежението сред Съединени американски щати и Иран се ускори, като двете страни бяха изправени на процедура пред въоръжен спор.

На 8 януари иранският Корпус на стражите на ислямската гражданска война пък нанесе ракетен удар по две американски бази в Ирак, само че при тях не починаха американски военни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР