МАУНТ ВЪРНЪН, Кентъки — Влак дерайлира и разля химикал в

...
МАУНТ ВЪРНЪН, Кентъки — Влак дерайлира и разля химикал в
Коментари Харесай

Малък град в Кентъки призова да се евакуира след дерайлиране на влак, разливане на химикали

МАУНТ ВЪРНЪН, Кентъки — Влак дерайлира и разля химикал в отдалечена част на източен Кентъки в сряда, което накара управляващите да насърчат жителите на дребен град за евакуация на фона на опасения за качеството на въздуха.

Гов. Анди Бешер сподели в изказване, че локалните управляващи в окръг Рокасъл предизвикват жителите на Ливингстън, с население от към 200 души, да се изтеглят. Новинарските издания оповестиха, че в локално приблизително учебно заведение е отворен заслон.

Дерайлирането, включващо минимум 16 вагона, е станало към 14:30 часа, съгласно Браян Тъкър, представител на железопътния оператор CSX. Два от дерайлиралите вагони превозваха разтопена сяра, която се възпламени, откакто вагоните бяха пробити, сподели Тъкър в изказване, изпратено по имейл. Компанията към момента работи по гасенето на пожара към късно в сряда, сподели той.

Смята се, че огънят освобождава серен диоксид, само че количеството няма да бъде доказано, до момента в който не бъдат направени измервания от съоръжение за наблюдаване на въздуха, което беше разгърнато в сряда вечерта, сподели Тъкър.

Според уеб страницата на Агенцията за запазване на околната среда, серният диоксид може да аргументи респираторни проблеми според от концентрацията и продължителността на експозиция. Газът нормално се създава посредством изгаряне на изкопаеми горива в електроцентрали и други промишлени процеси, споделя EPA.

Джон Мура, представител на държавния кабинет по енергетика и околна среда, сподели, че не е разполагат с спомагателна информация за количеството изпуснати химикали.

WKYT-TV заяви, че един член на екипажа е бил лекуван на място за леки пострадвания.

Beshear разгласи изключително състояние в окръга.

„ Като разгласяваме изключително състояние, ние подсигуряваме, че всеки държавен запас е разполагаем, с цел да помогне за запазването на фамилиите ни в сигурност “, сподели Бешир.

Той прикани хората да заобикалят региона, с цел да могат държавните и локалните чиновници да реагират.

Асошиейтед прес
Източник: nbcnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР