Матей Казийски разкри, че обмисля евентуално завръщане в националния отбор

...
Матей Казийски разкри, че обмисля евентуално завръщане в националния отбор
Коментари Харесай

Матей Казийски: Обмислям за националния отбор

Матей Казийски разкри, че обмисля вероятно завръщане в националния тим по волейбол. Преди близо 7 години той се отдръпна от отбора дружно с треньора Радостин Стойчев поради неразбирателства с федерацията и даже не игра на олимпийските игри. От тогава са правени много опити да се повлияе на решението на топиграча, само че той бе неотстъпчив.

Още откакто подписа контракта си за старши треньор на тима ни, Силвано Пранди сподели, че ще беседва с Казийски. Италианският експерт разкри по-късно, че юношата на Славия е заречен да се чуят още веднъж след месец и тогава да му каже дали ще се върне за олимпийската подготовка и европейското състезание.

Самият Матей повдигна малко завесата пред " Кориере дел Трентино ". " Със Силвано Пранди, който в този момент ще води българския народен тим, имаме положителни връзки и неотдавна разговаряхме за завръщането ми. Обмислям го, би трябвало ми време, с цел да преценява каква ще бъде позицията ми ", изясни 34-годишният посрещач. Той призна, че е бил пред завръщане в Тренто, с който в границите на 8 години завоюва всичко допустимо.

" Ако бях избрал този вид, щях да се сблъскам със обстановка, в която сме доста състезатели за малко игрови места. Отборът на Тренто към този момент бе приключен, до момента в който при Калцедония (Верона) обстановката беше друга. Там имаха остра потребност от състезатели и по тази причина одобрих ", добави Казийски.

Преди няколко дни той се изправи против Тренто в 1/4-финален мач за Купата на Италия, само че новият му тим загуби с 0:3. Българинът бе посрещнат доста прочувствено в залата и получи почетна премия от управлението на домакините под аплодисментите на близо 3000 почитатели. В залата имаше и транспарант с надпис " Заведе ни до Олимп, няма да те забравим, Императоре! ".

24chasa.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР