Матео Беретини инкасира едва едно поражение на трева през миналия

...
Матео Беретини инкасира едва едно поражение на трева през миналия
Коментари Харесай

Неудържим: Беретини записа осми пореден успех и ще спори за втора титла в Куинс!

Матео Беретини инкасира едвам едно проваляне на трева през предишния сезон, което стана факт на финала на Уимбълдън против Новак Джокович, и през тази година продължава да се потвърждава като една от най-големите закани на зелена настилка. Той бе отвън кортовете в продължение на близо 3 месеца, защото претърпя интервенция на играещата ръка, само че се завърна по допустимо най-хубавия метод, завоювайки трофея в Щутгарт.

Великолепната игра на международния №10 се придвижи и на конкуренцията в Куинс, където към този момент е единствено на крачка от това да отбрани купата си от 2021-ва. Днес Беретини реализира своя осми следващ триумф, откакто с лекост наложи волята си над Ботик Ван Де Зансхулп, който във втория кръг в профил нашия Григор Димитров. Малко повече от 90 минути бяха нужни на международния №10 да се поздрави с крайния триумф - 6:4 6:3, и да си резервира място в конфликта за трофея, където ще премери сили с Марин Чилич или Филип Краинович.

Италианецът стартира на познатите си високи обороти и с помощта на мощния си начален удар съкращаваше разиграванията и постановяваше цялостна доминация в своите сервис геймове. Същевременно той успяваше да се възползва от неубедителното подаване на съперника и демонстрирайки ужасно възприятие към топката, в шестия гейм доближи до цели 9 брейкбола, последният от които най-накрая бе материализиран. Съвсем скоро Беретини поведе с 5:2 и въпреки да позволи връщане на пробива след няколко свои непредизвикани неточности, незабавно по-късно се активизира и на собствен ред завоюва съперниковото подаване, с цел да излезе напред в общия резултат.

Втората част още веднъж се разви напълно по усета на международния №10, който бе хладнокръвен от линията за сервис и лишаваше съперника си от каквито и да е благоприятни условия за брейк. Римлянинът непрестанно търсеше пътя на офанзивата, което му позволяваше непрестанно да слага напрегнат сервиса на Ван Де Зандсхулп. Въпреки че в четвъртия гейм нидерландецът съумя да заличи пасив от 0:40 след серия отлично конструирани разигравания, то неизбежното се случи в идващото му подаване, когато след спиране от близо 30 минути Беретини нанесе решителния си удар, осъществявайки пробив за 4:2, който се оказа изцяло задоволителен, с цел да му подсигурява място в конфликта за трофея.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР