Математиката е най-трудният предмет за учениците от 5-и до 10-и

...
Математиката е най-трудният предмет за учениците от 5-и до 10-и
Коментари Харесай

Гимназистите масово не осъзнават практическата полза от знанията по математика, БЕЛ и физика

Математиката е най-трудният предмет за учениците от 5-и до 10-и клас. По-малките дефинират като комплицирани също историята и географията, а по-големите - физиката и химията. Това демонстрират резултатите от електронна анкета измежду учениците, проведена от Министерството на образованието и науката по отношение на прегледа на образователните стратегии от 1-ви до 10-и клас.

Като най-смислена петокласниците и шестокласниците възприемат дисциплината " Човекът и природата ", а като най-сложна - математиката.

Децата в 5-и и 6-и клас одобряват трудно  прехода от " Човекът и обществото " към двата обособени образователни предмета " География " и " История ".  Подобен проблем има и в 7-и клас при разделянето на " Човекът и природата " на " Химия " и " Физика ".

Гимназистите всеобщо не осъзнават практическата изгода от знанията по математика, български език и литература и физика. Те намират за значими и потребни географията и непознатите езици.

Учениците от първия гимназиален стадий най-често желаят материалът да бъде обсъждан посредством на практика образци и действителни житейски обстановки, належащо им е и повече време за извършения, изключително по математика.

Електронната анкета измежду учениците демонстрира още, че гимназистите признават опитите на своите учители да показват образователния материал по разнороден метод, само че по едно и също време с това регистрират като сериозен недостиг неналичието на работа в групи и незадоволителното време за схващане и затвърждаване на новите познания.

В изследването на непринуден принцип и анонимно са взели участие 5200 деца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР