Математическите анализи и изчисления понякога са откъснати от реалността и

...
Математическите анализи и изчисления понякога са откъснати от реалността и
Коментари Харесай

Момчил Баев: Интензивните легла не са начин за контрол над епидемията

Математическите разбори и калкулации от време на време са откъснати от действителността и не вземат поради всички фактори , които са значими за епидемиологията и за контрола на едно инфекциозно заболяване. “ Това сподели пред БНР доктор Момчил Баев, лекар по обществена медицина и ръководство на опазването на здравето и магистър по публично здраве, съосновател нa Facebook общността Наука в рецесията - Science In The Crisis.
Според Баев рецензиите към новия проект на ръководещите за битка с ковид в огромната им част са основателни.

Не може да имаме респираторна зараза, която се управлява на база на заетите интензивни кревати , счита той.

„ Това е несериозно. Първо, нямаме задоволителен брой такива, тъй като нямаме задоволително интензивни лекари и сестри. Освен това, по-голямата част от хората на интензивните кревати не претърпяват, те приближават 90%, т.е. ние какво споделяме на хората – умерено, има кревати за хора, които ще починат. Това ли е методът да направляваме епидемията “, разяснява Баев в предаването „ Преди всички “.

По думите му интензивните кревати са значим фактор, само че това е към този момент крайната фаза на другите стадии в здравната система.

„ Много е значимо да следим заболяемостта и тя да дава съображение за едни или други ограничения, тъй като това е по-дългосрочната предвидимост. Ако сме стигнали до интензивните кревати, нещата са изпуснати към този момент . “

„ Високата заболяемост измежду децата не е единствено тъй като те се тестват регулярно, и учителите. Това са огромни колективи, които прекарват доста дълго време дружно, в затворено помещение. Нормално е там да имаме доста позитивни резултати . И друго – не всички деца биват тествани, което е проблем “, означи Момчил Баев.

За зеления документ при деца е мъчно да се приказва еднопосочно, тъй като имунизациите и боледуването не дават стерилизиращ имунитет, разясни той.

Образованието от разстояние е мярка, която краткотрайно лимитира разпространяването на вируса, само че не е трайно решение . “

Посегателството против лекари във време, в което най-големият ни проблем е дефицитът на фрагменти в опазването на здравето, е нещо, което не можем да си позволим като общество “, съобщи още Баев във връзка случаите на принуждение над лекари и добави:

Хората са изтощени и реагират остро на ограниченията, на имунизациите и така нататък Част от казуса в тези реакции е обвързван с разнопосочното говорене в обществото. Допуснаха се доста дезинформатори, които разделят и обществото, и здравното съсловие . “

Очевидно би трябвало да се работи на правилото на моркова и тоягата – с насърчителни и ограничаващи ограничения, заключи тематиката Момчил Баев.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР