Мат Кинг (Джордж Клуни) живее на Хаваите. Всичките му познати

...
Мат Кинг (Джордж Клуни) живее на Хаваите. Всичките му познати
Коментари Харесай

Филм за простите неща от живота

Мат Кинг (Джордж Клуни) живее на Хаваите. Всичките му познати и другари на континента имат вяра, че той живее в парадайса. Още повече Мат е директен потомък на последната династия, управлявала островите и има земи, които са съвсем скъпи. Това е началото на кино лентата Descendants на режисьора и сценарист Александър Пейн (може би го помните от Sideways и About Schmidt). 

Още в първите минути на историята излиза наяве, че нещата към Мат надалеч не са божествен. Жена му е в кома, от която няма да се разсъни, огромната му щерка е на път да стане наркоманка, а дребната е отвън надзор. Отгоре на всичкото Мат схваща, че жена му е имала ухажор, приятелите са го лъгали, в същото време братовчедите му напират да продават последните имоти земи, останали от предците, до момента в който Мат се бори да обуздае страстите си и да резервира здравия си разсъдък. Постепенно раят стартира да наподобява на пъкъл. За мен в профил историята изглеждаше бавна и предвидима. Ясно е, че в условия като тези никакво слънце, плаж или прелестни растения няма да оказват помощ, човек с  проблемите на Мат вижда единствено вътре в себе си. Светът може да бъде черен даже и на най-слънчевия остров на света и никаква сума няма да промени това. Колкото тривиално звучи това умозаключение, толкоз прост е и филмът.

И въпреки всичко – може би нещо с мен не е в ред, щом не се развълнувах въобще от тази общо взето добре написана и изиграна драма? Само преди броени дни Descendants взе премията Златен глобус, а Джордж Клуни беше награден за ролята си във кино лентата. Към това се прибавят още 26 награди и 52 номинации – надали всички те са незаслужени. 

За себе си отговорих по този начин – прекомерно доста ни идва в последно време зрелищното кино, 3D продукции за богове и супер герои, монументални филми за войни и катаклизми… към този момент никой не прави кино за простите неща от живота. Descendants е точно подобен филм и огромното самопризнание идва от това, че публиката в действителност има потребност от такива истории. Аз обаче към този момент съм изгледала полагаемата ми се порция семпло битово кино и ще не преставам да настоявам, че това е един елементарен и скромен филм, изработен от добър майстор. Вие решете за себе си.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР