Масовото убийство бе извършено вчера в американския щат Тексас, по

...
Масовото убийство бе извършено вчера в американския щат Тексас, по
Коментари Харесай

Масово убийство в баптистка църква в САЩ, 26 убити, 27 ранени


Масовото ликвидиране бе осъществено през вчерашния ден в американския щат Тексас, по последни данни убити са 26 души, сред които дете и бременна жена, ранени са 27 души.

Престъплението стана в Първа баптистка черква на селището Саутърленд Спрингс, които има 400 поданици и се намира на към 50 км югоизточно от град Сан Антонио.

Въоръженията пакостник влезнал в църквата малко преди обед в неделя, когато там още продължавала утринната работа. По това време в църквата всекидневно се събират към 50 души. Всъщност той стрелял още преди да влезе в църквата, само че убийствата са осъществени към този момент в самата постройка. Властите настояват, че вътре той избил 23 души с автоматизирано оръжие, а на открито още двама. 26-та жертва на случая е издъхнала в болница. По-рано е обявено за 27 убити.

На излизане килърът бе посрещнат със пукотевица на локален гражданин. Между двамата се завързала престрелка, нарушителят хвърли оръжието и съумял да стигне до колата си, където по-късно бе открит мъртъв. Още се прецизира дали е бил погубен от жителя или се е самоубил. В колата са открити няколко единици стрелково оръжие, а нарушителят бил с противокуршумена жилетка за осъществяване на злодеянието.

Източници от полицията импровизирано показват името му Девин Кели, като той е служил във Военновъздушни сили на Съединени американски щати. Телевизия Си би ес популяризира на своя уебсайт негова фотография, акцентирайки, че той е роден на 21 февруари 1991 година. "Той е на 26 години. Служи е във Военновъздушни сили от 2010 по 2014 година. Бил е съден през май 2014 година и позорно е изпъден от служба", означи малкия екран.
 Масово ликвидиране в баптистка черква в Съединени американски щати, 26 убити, 27 ранени Масово ликвидиране в баптистка черква в Съединени американски щати, 26 убити, 27 ранени / БГНЕС
На конференция тексаският губернатор Грег Ебът сподели, че това „ е най-тежкият случай с всеобщ разстрел в историята на нашия щат “.

Президентът Доналд Тръмп, който е на посещаване в Япония, окачестви случая като акт на злото и сервира съболезнованията си на околните на починалите. Той бе непрестанно осведомен за новите детайлности по случая. Накрая разпореди да бъде разгласен на 9 ноември народен печал и националният байрак да бъде спуснат на половина на публичните места.

От посолството ни в Съединени американски щати оповестиха, че няма данни да убити или ранени българки жители. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР