Масовото тестване на първата потенциална ваксина срещу Covid-19, която получи

...
Масовото тестване на първата потенциална ваксина срещу Covid-19, която получи
Коментари Харесай

Руската Covid-ваксина Спутник V ще бъде тествана на 40 хиляди души

Масовото тестване на първата евентуална ваксина против Covid-19, която получи вътрешно регулаторно утвърждение, ще включва извадка от повече от 40 000 души, заяви в четвъртък организация ТАСС, цитирайки разработчика на съветската ваксина.

Ваксината, наречена " Спутник V " в символ на респект към първия в света сателит, изстрелян от Съветския съюз, е призната като безвредна и ефикасна от съветските управляващи и учени след двумесечни огромни изпитвания върху хора, резултатите от които обаче не са били обществено притежание.

Руският президент Путин заяви на 11-ти август, че Националният проучвателен център за епидемиология и микробиология " Гамалея " е създал първата в света ваксина против Covid-19, до момента в който Министерството на здравеопазването в страната разгласи единствено четири дни след началото на индустриалния развой на имунизацията.

Реакциите на новините за съветската ваксина по целия свят варираха, защото някои страни се втурнаха да подписват съглашения за нейната покупка на зелено, до момента в който други, в това число Съединени американски щати и Германия, повдигнаха въпросите по отношение на нейната сигурност и резултатност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР