Масово се анулират резервации за студентския празник на 8 декември,

...
Масово се анулират резервации за студентския празник на 8 декември,
Коментари Харесай

Къщи за гости крият студенти за 8 декември. Започват масови проверки

Масово се анулират резервации за студентския празник на 8 декември, само че някои къщи за посетители са намерили способи да заобикалят рестриктивните мерки за събиране на до 15 души на частни тържества, заяви Нова тв.

Заради пандемията огромните хотели съвсем няма да могат да посрещат посетители, които пък се изместват към дребни хотели и къщи за посетители, където разпоредбите се съблюдават по мъчно, споделят туроператори.
Репортер на малкия екран се обажда като посетител на към 10 къщи, като споделя, че компанията е за 22-ма души. В някои къщи въпреки всичко са внимателни и отклоняват предлагането. В една от къщите обаче женски глас изяснява, че инспекции няма да има, само че в случай че въпреки всичко има, 7 души от компанията би трябвало неусетно да се изнижат и след това да се върнат.

В последна сметка за компанията от 22 души съумяват да се резервират 5 от 10 от прозвънените обекти. Собствениците на две къщи са неуверени, а единствено от една идва безапелационен отвод.
Резервациите понижават и за Нова година, по тази причина някои от хотелите затварят поради неяснотата. По-малките хотели и къщите за посетители обаче към този момент са резервирани, само че към момента не е ясна ориста и на тези резервации. Всичко зависи значително и от това дали на заведенията ще е разрешено да работят, споделят притежатели.

Министърът на туризма остана възмутена от къщи за посетители, които считат за заобиколят наредбите за студентския празник. Тя се включи в ефира на Нова телевизия след репортажа.
Николова ще сезира РЗИ, Министерство на вътрешните работи и КЗП. Започват всеобщи инспекции за това дали на осми декември се съблюдават рестриктивните ограничения.

Никой по никакъв мотив не може да нарушава тези правила, безапелационна бе тя. Ще се затварят обектите извършители до края на сезона. Ще бъда безкомпромисна към нарушителите, увери министър Николова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР