Масово районните съдии, които се занимават със случая на Дебора

...
Масово районните съдии, които се занимават със случая на Дебора
Коментари Харесай

Старозагорски магистрати масово бягат от делото Дебора

Масово районните съдии, които се занимават със случая на Дебора Михайлова от Стара Загора, си вършат отказ. Това сочат данните от Електронния обществен указател на отводите, съобщи. Към момента 15 магистрати са се отказали да се занимават със случая. Това са ръководителят на съда Блага Бозова, Росен Чиликов, Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева, Неделина Минчева, Велина Пенева, Женя Иванова и Александър Георгиев. Всички те се базират на член 29, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс, а в текста написа като съображение, че съдията или правосъдният заседател " не може да взе участие в състава на съда арбитър или правосъден заседател, който заради други условия може да се смята преднамерен или заинтригуван директно или индиректно от изхода на делото ".

Ако всички магистрати от съда си създадат отказ, Върховният касационен съд ще би трябвало да реши къде да прати делото. Най-вероятно делото ще се преглежда в Пловдив, защото нормално се избира непосредствен съд от същото равнище, с цел да не бъдат причинявани спомагателни неудобства на участниците в процеса.

Припомняме, че сигналът за нападението над 18-годишната Дебора е получен към 23:30 часа на 26 юни.

На 27 юни обвиненият е арестуван за период от 24 часа, като тогава е бил в изискванията на към този момент наложено наказване " пробация “ от януари т.г. за сходно закононарушение. Той е освободен с разпореждане на Районния съд, откакто правосъдният състав смята, че съгласно събраните доказателства по делото, закононарушението се квалифицира като нанасяне на " лека телесна щета ".

На 31 юли Георги Георгиев беше арестуван с непрекъсната мярка " задържане под стража " по другото досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране по отношение на 18-годишното момиче.

На 9 август Окръжният съд в Стара Загора удостовери наложената мярка за неотклонение. Случаят с насилието на момичето провокира митинги в цялата страна.

Обвинителният акт против Георги Георгиев да беше импортиран в Районен съд-Стара Загора на 15 декември. 26-годишният охранител ще отговоря по три обвинявания - закана за ликвидиране, две междинни телесни повреди и насила.

В началото на декември 2023 година Георги изиска делото му да се преглежда в различен град.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР