Масово използваната ваксина БЦЖ срещу туберкулоза ще бъде тествана върху

...
Масово използваната ваксина БЦЖ срещу туберкулоза ще бъде тествана върху
Коментари Харесай

Тестват ефекта на БЦЖ ваксината срещу COVID-19


Масово употребяваната ваксина БЦЖ против туберкулоза ще бъде тествана върху чиновници на първа линия във Англия като част от световен развой за определяне на ефикасността й против COVID-19.

Ваксината БЦЖ, употребена за предотвратяване от туберкулоза, провокира необятен имунен отговор и е потвърдено, че защищава от болест или тежко заболяване с други респираторни патогени.В началото на епидемията от коронвирус у нас имаше отзиви, че всеобщото имунизиране с БЦЖпомага на българите да понесат по-леко инфекцията или да не се заразяват всеобщо.

Доказано е, че БЦЖ имунизацията покачва общия имунитета, което може да предложи известна отбрана против ковид, споделя професор Джон Кембъл от университета на Ексетър.

Проучването във Англия е част от по-мащабно проучване под управлението на Австралия, което започва през април и се организира също в Нидерландия, Испания и Бразилия. БЦЖ имунизацията се тества като отбрана против Covid-19 и в Южна Африка.

Изследователите обаче предизвестяват, че набирането на доброволци преди зимните месеци може да бъде затруднено във време, в което страната би трябвало да се оправя с втора вълна от инфекции.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР