Масово брожение има в Главна дирекция Национална полиция“.ГДНП заради некадърната

...
Масово брожение има в Главна дирекция Национална полиция“.ГДНП заради некадърната
Коментари Харесай

Голямо брожение в Националната полиция заради акцията срещу Борисов. Оперативни работници масово излизат в болнични


Масово недоволство има в Главна дирекция „ Национална полиция “.ГДНП поради некадърната акция по ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, научи Breaking.bg от служители на реда. Премиерът Кирил Петков подреди на подчинения си министър Бойко Рашков да арестува водача на най-голямата опозиционна партия, някогашният министър на финансите Владислав Горанов и ексшефът на държавната осведомителна работа Севдалина Арнаудова, а Рашков натовари с тази задача доверените си лица от ГНДП. Това са хасковските полицаи Венцислав Кирчев, съученик на Асен Василев и назначен с негова защита за шеф на ГНДП и заместника му Ангел Дулев. Според разнообразни изявления в медиите Рашков желал всеобщи арести на хора от ГЕРБ и техни кметове.

Затова служителите на реда, усещащи в каква каша ще ги забъркат всеобщо излизат в болнични и отпуск. Това се касае най-много за проверяващи служители на реда и оперативни служащи.

Полицаите не желаят първо да задържат хора, а след това да събират доказателства за тяхната виновност, както бе направено с Борисов и останалите.

Така ще станат за смях. Срещу сталинските способи на Бойко Рашков има недоволство и в Министерство на вътрешните работи. За провалената акция против Борисов, измислена и осъществена в кабинета на несъответстващия министър председател Кирил Петков, вътрешният министър не е счел за належащо да осведоми основният секретар на Министерство на вътрешните работи (най-високата професионална служба в системата) Петър Тодоров и зам.-главният секретар Станимир Станев, до февруари шеф на ГНДП. Причината-Рашков е на нож с Тодоров и Станев, тъй като са хора на президентския консултант Пламен Узунов. Той не контактува и не беседва с тях. Така Тодоров и Станев са разбрали за дейностите на подчинените им служители на реда от ГНДП от медиите.

Наред с останалите нарушавания на закона при акцията против Борисов е осъществено и още едно. А точно съгласно Закона за Министерство на вътрешните работи основният секретар разпорежда такива акции и подписва настояванията за СРС като най-висша професионална фигура, за разлика от министъра, който е политическо лице.

В Министерство на вътрешните работи има неодобрение и против назначението на някогашния министър на правораздаването в служебните държавни управления на Радев юрист Иван Демерджиев от Пловдив. В министерството е обществено известно, че преди да бъде назначен първо за зам.-министър на Янаки Стоилов през май 2021 година, против Демерджиев е имало следствие в ОДМВР-Пловдив по съмнения за съчуастие в данъчни измами.

След като в Министерство на вътрешните работи цялата власт, без министъра, е поета от хора на Пламен Узунов от Пловдив следствието против Демерджиев и „ смачкано “ и оставено на трупчета.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР