Масовият убиец от Крайстчърч е подал жалба, в която твърди,

...
Масовият убиец от Крайстчърч е подал жалба, в която твърди,
Коментари Харесай

Масовият убиец от Крайстчърч се оплака от обезличаване

Масовият палач от Крайстчърч е подал тъжба, в която твърди, че отношението към него в пандиза, както и отказът да бъде назоваван по име, съставлява нарушаване на човешките му права и че признанията му за това, че е умъртвил 51 мюсюлмани в джамия в новозеландския град Крайстчърч на 15 март 2019 година са били изтръгнати посредством насила, предава в. ``Гардиън``.

Австралийският терорист Брентън Тарант беше наказан на пожизнен затвор без опция за условно освобождение през август 2020 година Неговият юрист Тони Елис сподели пред локални медии, че чака Тарант да апелира присъдата.

След офанзивата в джамията в Ктайстчърч министър председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се закле, че в никакъв случай няма да изрече името на нападателя. Много държавни органи последваха образеца ѝ. ``Той искаше да реализира доста неща с този терористичен акт, само че едно от тях беше популярност, по тази причина в никакъв случай няма да ме чуете да загатвам името му``, съобщи Ардърн.

Според локалната медия RNZ Тарант споделя, че се е признал за отговорен поради нечовешкото и унизително отношение към него, до момента в който е бил в очакване на присъдата. Според адвоката на терориста Тони Елис отводът да се употребява името на Тарант е съществено нарушаване на човешките  му права и опитът да бъде обезличен е ``дълбоко афектиран и незаконен``. В цялостния отчет за терористичната атака стрелецът на никое място не се загатва по име.

Според локалните това е следващ опит от страна на Брентън Тарант да получи популярност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР