Масови проверки за храната в училищата на фона на хранителното

...
Масови проверки за храната в училищата на фона на хранителното
Коментари Харесай

Масови проверки за храната в училищата


Масови инспекции за храната в учебните заведения на фона на хранителното отравяне измежду деца от спортното учебно заведение в Пловдив. Източникът на замърсяването към момента е неразбираем.

Инспекторите ще ревизират доникъде на октомври всички столове, бюфети и обекти по Закона за храните на всички места в страната.

Ще се следи за вярното предпазване на суровините и храните, произходът им, периодите на валидност, спазването на условията за етикетиране.

„ Проверката демонстрира, че обектът съблюдава условията. Всички първични материали, които проверихме по одобрен стандарт по БДС, съхранени са вярно. Придружават се със съответните търговски документи, хигиеничното положение в обекта е положително “, съобщи доктор Силвия Каменова, контрольор от ОДБАБХ-София-град.

„ Работим с едни и същи компании. Обикновено работим с по-дълбоко замразено месо, тъй като е по-безопасно. По наредби би трябвало да има един от седмично макаронени произведения, риба, два до три пъти плод, заобикаляме сладкарски десерти “, сподели Силвия Симеонова, шеф на компания за учебно и столово хранене.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР