Масови проверки по магазините започват от Държавната агенция по метрология

...
Масови проверки по магазините започват от Държавната агенция по метрология
Коментари Харесай

Масови проверки от ДАМТН по магазините

 Масови инспекции по магазините стартират от Държавната организация по метрология и механически контрол (ДАМТН). Те целят да се откри качествени ли са маските и средствата за отбрана, които се продават у нас.

Под прицела на инспекторите са нискобюджетните търговски обекти като тези от вида " 1 лев " и кварталните железарии. Проверяващите наблюдават всички защитни средства, които са дефицитни през последните седмици като ръкавици, маски и защитни дрехи. Основно се управлява дали има далавера при предлагането им и дали имат съпътстващи документи и данни за търговеца, както и указания за потреблението им.

По време на една от инспекциите, бяха установени редица нарушавания.

" Липсва цена, както и информация за производител и вносител. Това ще се изиска в допълнение, в случай че стоката е импорт, в случай че стоката е от България няма потребност от това ", сподели един от проверяващите.

" Задължително за всяко защитно средство би трябвало да имаме нанесена " съдебна експертиза " маркировка, обозначен производител и вносител, както и директива за приложимост на български език, в която ясно и тъкмо да е указано и какъв тип рискове покрива и в каква среда може да се употребява този артикул ", сподели различен от инспекторите.

Масовите инспекции на контролните органи са разпоредени от прокуратурата. Те ще продължат най-малко до края на изключителното състояние, написа още " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР