Масови протестни демонстрации се провеждат в цялата страна срещу икономическата

...
Масови протестни демонстрации се провеждат в цялата страна срещу икономическата
Коментари Харесай

Масови протестни демонстрации в цяла Гърция

Масови протестни демонстрации се организират в цялата страна против икономическата политика на държавното управление. По апела на синдикатите гърците упорстват за анулация на законите, довели до внезапно понижаване на пенсии и заплати, анулация на високите налози и основаване на стратегия за понижаване на безработицата.

В Атина, Солун и Патра са най-мащабните демонстрации с хиляди протестиращи. Сред тях са лекари от държавните лечебни заведения, пенсионери, държавни чиновници и работещи в частния бранш. Студенти и безработни гърци също се включиха всеобщо в демонстрациите. Те скандират: " Спрете орязване на пенсии и заплати. Искаме работа и бъдеще в тази страна ".

Стачката докара до безпорядък по летищата. Стачкуват авиодиспечерите, анулирани са доста полети. Моряците и пристанищните служащите организират демонстрации, като затвориха достъпа до всички гръцки портове. Нито един трен не се движи. Железничарите също стачкуват. Спряха работа и частни компании.

Стачката е и предизвестие към всички депутати да не поддържат новия пакет от стопански ограничения, които държавното управление внесе за гласоподаване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР