Масови грешки в попълването на сложните секционните протоколи за хартиено

...
Масови грешки в попълването на сложните секционните протоколи за хартиено
Коментари Харесай

Масови грешки в сложните протоколи ще забавят поне до сутринта преброяването на вота

Масови неточности в попълването на комплицираните секционните протоколи за хартиено и машинно гласоподаване и надлежно постепенно отчитане на резултатите в районните изборни комисии обрисуват цяла нощ преброяване на резултатите от парламентарните избори.

София

В спортна зала " Асикс Арена " някогашна " Фестивална ", се обработват протоколите от 24 РИК. Членовете на секционните изборни комисии (СИК) дойдоха със забавяне от към час и половина - два поради закъснение при попълването на изборните бумаги.

Пловдив

Членовете на СИК започнаха да идват час и половина - два по-късно поради видеонаблюдението и попълването на документите. На места е имало проблеми със записването на броенето.

Варна

Членовете на СИК дойдоха със забавяне от към час и половина - два поради закъснение при попълването на изборните бумаги.

Бургас

Сериозна немарливост при попълването на протоколите от секционните изборни комисии в Бургас провокира напрежение при предаването на книжата.

Грешките са единствено по немарливост, другояче хората си броят правилно и гласове, и преференции. Една от нормалните неточности, която ни изправя косата, е да запишат всички преференции - от хартиеното и машинното гласоподаване, единствено в графата за хартиено гласоподаване ", изясни ръководителят на РИК-Бургас Михаил Янев. Протоколът е доста комплициран и обемен, видеонаблюдението забави процеса в допълнение, сподели още Янев. Очакванията са обработката на протоколите да продължи и след 7 часа сутринта.

Обработването на протоколите ще продължи до на следващия ден до обяд.

Информациите са на
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР