Масови държавни инспекции са започнали във веригата магазини за детси

...
Масови държавни инспекции са започнали във веригата магазини за детси
Коментари Харесай

Масови проверки в „Хиполенд“, след като собственикът подкрепи протестите


Масови държавни инспекции са почнали във веригата магазини за детси играчки „ Хиполенд “. Проверки на Национална агенция за приходите, Икономическа полиция “ и Главна дирекция „ Надзор на пазара “ от рано сутринта са в базата на веригата в столичния квартал Казичене. Данъчни вървят из самите магазини, споделя. Само преди ден притежателят на „ Хиполенд “ излезе с пост във Facebook, в който споделя по какъв начин синът му е бил обгазен на митинга пред Народното събрание на 2 септември. И „ благодари “ на управляващите, че осакатяват спокойно протестиращи млади момчета и девойки.

Само преди няколко часа пък организацията на властта ПИК разгласява текст под заглавие „ Хиполенд “ – детмаг или машина за митинги “.

Все още нито една държавна институция не е съобщила информация за акцията. От Национална агенция за приходите потвърдиха единствено, че на място има техни екипи.

Часове след митинга на 2-ри септември, когато полицията разгони протестиращите с пердах и сълзотворен газ, притежателят на веригата Мариан Колев разгласи, че 17-годишният му наследник му е бил обгазен с химическо вещество и е бил на косъм да загуби зрението си.

" Горд съм, че през целия си умишлен живот съм основал и развъртвам бизнес, че давам работа на над 350 индивида, че заплащам до стотинка плануваните от законите налози и осигуровки, с цел да обезпечавам заплатите в това число на хората, които през днешния ден ни " пазят ", обгазявайки и ослепявайки децата ни ", написа тогава Мариан Колев.

Служители на веригата магазини вземат участие интензивно в митингите, като в предходни дни те бяха на площада с тениски с логото на компанията. Те са безапелационни, че са там по лични убеждения.

Всички институции имат право да вършат инспекции за съблюдаване на закона и разпоредбите. Но един ден след поста ми за полицията да дойдат три институции... ми е малко необичайно да има такива съвпадения, разяснява Колев пред. Нямам никакви опасения. През годините сме имали доста инспекции, само че до момента такава акция с три институции по едно и също време не е имало. Разбрах от сътрудници, че са поискали договорите за всички заплати. Нито една от тези институции не се занимава директно със заплати, а и тази информация я има заявена, съобщи още той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР