Маслото е един от онези млечни продукти, които можете да

...
Маслото е един от онези млечни продукти, които можете да
Коментари Харесай

Качествено ли е маслото? Лесен трик, който ще ви помогне да разберете това

Маслото е един от тези млечни артикули, които можете да откриете във всеки един ледник. То намира приложение най-много в кулинарията. Използва се при готвене, пържене и мазане върху филия самун. Вкусно, потребно и засищащо е. Дали обаче маслото, което всекидневно купувате, дава отговор на упованията ви?
Днес ще споделим с вас забавни трикове, с помощта на които ще разберете дали продуктът, в който инвестирате парите си, е в действителност първокласен.
Ето ги и тях:
• Приятен мирис при размразяване
Ако желаете да ревизирате дали вашето масло е качествено, отрежете малко късче от него и го хвърлете в загорещен тиган. Истинският млечен артикул незабавно образува пяна и ароматът, който се разнася от него, е обаятелен.
В случай, че не се образува пяна и липсват аромати, то най-добре сменете производителя и започнете да си купувате масло от профилираните магазинчета.
• Втвърдява се бързо
Натуралният артикул се втвърдява извънредно бързо, когато го оставите в ледник. Маслото, което е с примеси, няма да доближи до изцяло твърдо положение. Дори да престои няколко часа в хладилника, то ще разреши да го разрежете безпроблемно с ножа.
 Кое е по-добре да хапвате - масло или маргарин? Кое е по-добре да хапвате - масло или маргарин?
Какво може да се откри по-често в хладилника ви - масло или маргарин? А знаете ли каква е разликата сред двете? Отговорът дава ASAP S...

• Опаковано е във фолио
Знаете, че на пазара се оферират какви ли не типове млечни артикули. Някои от тях биват опаковани във фолио, до момента в който други са обгърнати усърдно в перманентна хартия. Винаги залагайте на оня артикул, който е с фолиева опаковка. Помнете, че хартията пропуща светлината и по този метод скапва качеството на маслото.
• Равномерен златист нюанс
Истинският млечен артикул нормално има златист нюанс. Той може да е по-светъл или по-тъмен, само че е изцяло идентичен. Примесите нормално са на петна. Това ще ви помогне да разберете дали продуктът е първокласен.
 5 аргументи, заради които да употребявате сусамово масло за готвене и овкусяване 5 аргументи, заради които да употребявате сусамово масло за готвене и овкусяване
Сусамовите семена са известни още като „ кралица на маслодайните семена “ заради другите им изгоди за здравето. Сусамовото...

• Равномерно безпрепятствено и елементарно за намазване
Ако няколко часа сте държали маслото на стайна температура, то ще омекне и ще бъде елементарно за рязане и мазане върху филия. Не постоянно обаче се получава тази консистенция. Ако усетите, че има бучки, най-добре не прибягвайте към консумация.
• Охладеното масло няма аромат
Последният ориентир, който ще ви подскаже дали сте си купили същинско масло, е миризмата му в охладено положение. Тя би трябвало да липсва. Ако я усещате мощно, то значи маслото е с примеси. Обикновено производителите прибавят редица подобрители и аромати.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР