Маските на закрито отново стават задължителни. Мероприятията на закрито ще

...
Маските на закрито отново стават задължителни. Мероприятията на закрито ще
Коментари Харесай

Маските на закрито отново стават задължителни

Маските на закрито още веднъж стават наложителни. Мероприятията на закрито ще бъдат проведени при пълняемост до 50 % от потенциала на съответната зала, като наложително се носят маски. Това съобщи по време на брифинг министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, представен от Нова.

При комерсиалните обекти на закрито ще би трябвало да се съблюдава и 1.5 метра отдалеченост.

„ Важно е когато споделяме нещо, то да се базира на обстоятелства. Ситуацията е комплицирана. Имаме действително нарастване на случаите. За благополучие, то не е толкоз доста при хората с потребност от интензивни грижи ", заяви държавният главен контрольор доктор Ангел Кунчев.

По думите му това се случва и в други страни. „ Случващото се се дължи на нашето държание и измененията във вируса. На първо място по заболеваемост е Северна Македония 45.6 на 100 хиляди население. На второ място на бланиките е Албания – 12.9, Босна – 11.9, Турция – 10.7. Пето и шесто място България – 8.3, Сърбия – 7.09 на 100 хиляди население. Това се случва в Европа ”, сподели още Кунчев.

„ Дали това е втора вълна или просто повишение на случаите? Аз съм по-склонен да имам вяра на второто, На базата на хората, които одобриха, че всичко е завършило. Мерките не се съблюдават и се следи по-сериозна заболеваемост. Призивът от моя страна към лечебните заведения – да не не помнят заповедта на министъра на опазването на здравето. Дотук ние говорихме за 3-те „ Д ”-та. Сега прибавяме и едно „ К ” – надзор. Оказа се, че не можем да разчитаме на съвестта на хората ”, уточни още той.

И добави: „ Вирусът не се търкаля по улиците. Той е в нашия нос, нашето гърло – ние го предаваме на другите, като беседваме с тях ".

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР