Маскирани мъже задържаха една от последните високопоставени опозиционни фигури, които

...
Маскирани мъже задържаха една от последните високопоставени опозиционни фигури, които
Коментари Харесай

Маскирани задържаха беларуски опозиционен лидер

Маскирани мъже задържаха една от последните високопоставени опозиционни фигури, които към момента са на независимост в в сряда, споделиха сътрудниците му. Това е последното от поредност показни дейности на правилните на президента сили за сигурност.
Максим Знак, който е работил като юрист на затворения претендент за президент, трябваше да взе участие във видео диалог, само че не се появи, вместо това изпратил думата " маски " на групата, заяви пресслужбата на Бабарико.
Свидетел видял по какъв начин 39-годишния Знак бил воден по улицата покрай офисите му от няколко мъже в цивилни облекла и с маски.
Заедно със, 72-годишна носителка на Нобелова премия, Знак беше последният намиращ се на независимост от седемте членове на ръководещия президиум на опозиционния Координационен съвет.
Други са арестувани или принудени да изоставен Беларус, като се ускоряват репресиите от режима на президента Александър Лукашенко след оспорвани избори.
Задържането на Знак пристигна ден откакто най-видната опозиционна фигура, към момента в Беларус,, беше арестувана на украинската граница, откакто попречи на управляващите да я изгонят, като раздра паспорта си и скочи от кола.
Координационният съвет беше основан, с цел да обезпечи спокойно прекачване на властта, откакто главният претендент за съпротива отхвърли изказванието на Лукашенко, че е избран отново за шести мандат при гласоподаване на 9 август.
 Лукашенко: Ако Беларус падне, Русия ще бъде идната Лукашенко: Ако Беларус падне, Русия ще бъде идната
Беларуският президент Александър Лукашенко съобщи, че Русия ще бъде идната, в случай че неговият режим падне пред вълната от всеобщи демонстр...
Изборите провокираха най-големите антиправителствени демонстрации през 26-годишното ръководство на Лукашенко, като десетки хиляди излязоха на улиците в продължение на седмици с искане той да подаде оставка.
Службите за сигурност на Лукашенко отвърнаха с талази от арести, демонстрация на принуждение против протестиращи и акция за заплашване и експулсиране против водачите на опозицията.
Съдбата на Колесникова беше незнайна след трагичните събития, по време на които тя и още двама членове на Съвета бяха откарани с кола в буферната зона сред белоруската и украинската граници. Другите двама членове на съвета, прессекретарят Антон Родненков и изпълнителният секретар Иван Кравцов, обявиха на конференция в Киев, че Колесникова е раздрала паспорта си " на дребни късчета " и е излязла от задния прозорец на колата, с цел да избегне експулсирането.
Гранична полиция съобщи, че тя е арестувана в очакване на следствие.
Колесникова изчезна в понеделник, а очевидци настояват, че е била натъпкана в микробус от неидентифицирани мъже в маски на улицата в Минск.
 Лукашенко: Възможно е да съм останал по-дълго на поста си Лукашенко: Възможно е да съм останал по-дълго на поста си
Президентът на Беларус Александър Лукашенко позволи, че времето, през което заема поста държавен глава, е по-дълго, само че единствено той е в със...
Тихановская напусна страната под натиска на управляващите и получи леговище в страната-членка на Европейски Съюз Литва. Другата й партньорка в акцията, Вероника Цепкало, към този момент е в Украйна.
В сряда Тихановская прикани руснаците да не имат вяра на пропагандата, опитваща се да " токсини " връзките сред двата народа и благодари на подкрепящите " битката за независимост " на беларусите.
Първото й огромно послание към руснаците пристигна откакто във вторник Лукашенко даде необятно изявление за група публицисти от съветските държавни медии.
" Много е значимо да не се повреждат връзките сред двете страни ", сподели 37-годишната Тихановская във видеообръщението.
В изявлението с съветски публицисти Лукашенко съобщи, че не признава Съвета като съпротива и предизвести, че в случай че държавното управление му падне, " Русия ще бъде идната ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР