Маска, която ще възстанови косата след COVID-19.Много хора, които са

...
Маска, която ще възстанови косата след COVID-19.Много хора, които са
Коментари Харесай

Маска, която ще възстанови косата след COVID-19

Маска, която ще възвърне косата след COVID-19.Много хора, които са имали коронавирусна зараза, постоянно страдат от косопад. Ако забележите, че косата Ви ненадейно стартира да пада на цели кичури, това може да е разследване от Ковид-19. Дори и да сте минали заболяването безсимптомно, тези неприятни последствия се демонстрират от време на време. Трихолозите изясняват загубата на коса в  резултат на напрежението, на който е подложен организмът при срещата с вируса. Понякога това се дължи и на извършената медикаментозна терапия. Косата стартира да пада много интензивно 2- 3 месеца след прекараната зараза.
За да се преборим с това събитие не е належащо да се прибягва до скъпи салонни процедури. Трихологът Елена Малцева споделя рецепта за маска пред съветската медия Царград. Тази маска заздравява косата и предотвратява косопада.
Съставките могат да се закупят от всяка аптека и са налични за всеки портфейл.

  • 1 ампула витамин В6;
  • 1 ампула витамин В12;
  • 1 г витамин С (2 сашета);
  • 2 супени лъжици л. рициново или репейно масло.

Всичко се смесва и се прибавят две супени лъжици мед, загрят на водна баня. Към всичко това се прибавят и две супени лъжици еликсир за коса.
Маската се нанася един час преди измиване. Трябва да се обърне особено внимание на корените. За да се реализира резултата на сауна, се поставя шапка за душ на главата или се увива с забрадка.
След час косата се измива с елементарен шампоан. Тази маска се отмива доста добре, заради обстоятелството, че в състава е включен еликсир.
Редовната процедура ще резервира косата, даже и да е съществено повредена след COVID-19, твърди експертът. Косата ще стане още веднъж мощна и свежа.
Разбира се, добре е да се консултирате с Вашия доктор преди приложимост.

  • Ягода влезе в Книгата на Гинес

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР