Масирани руски удари в различни части на Украйна. Въздушна тревога

...
Масирани руски удари в различни части на Украйна. Въздушна тревога
Коментари Харесай

Русия нанесе серия от ракетни удари срещу Украйна

Масирани съветски удари в разнообразни елементи на Украйна. Въздушна паника е оповестена на територията на цялата страна.

Рано тази заран Москва изстреля ракети към Киев, Одеса, Харков и доста други градове. Поразена е сериозна инфраструктура, спрян е токът. Кметът на Киев Виталий Кличко оповестява, че има ранени жители.

В украинската столица са отекнали минимум 2 детонации. Срещу Харков са изстреляни най-малко 15 ракети, оповестява губернаторът Олег Синегубов.

Атакувани са още Житомир, Днепър, Полтава и други градове. Хората са призовани да останат в бомбоубежища, чака се съветските набези да продължат.

УНИАН оповестява за въздушна паника в цяла Украйна. Според организацията Русия нанася удари с ирански дронове и крилати ракети. Взривове са регистрирани в Одеса и Харков. Местните управляващи прецизираха, че цел на нападенията още веднъж са били обекти на енергийната инфраструктура.

Ръководителят на Одеската регионална военна администрация Максим Марченко оповестява, че " има ракетни попадения в енергийната инфраструктура на района, а също и вреди по жилищни здания ". По думите му няма потърпевши. В района са въведени ограничавания в електроснабдяването.

Кметът на Харков Игор Терехов също писа, че " енергийната инфраструктура е атакувана " и че " в няколко региона на Харков има проблеми с осветлението ".

Непосредствено след публикуването на тази обява ръководителят на Харковска област Олег Синехубов даде спомагателни детайлности: 15 удара са засегнали сериозна инфраструктура, има и удар по частна жилищна постройка в региона.

В Сумска област са чути и звуци, присъщи за иранските безпилотни самолети Shahed 136, оповестяват украинските медии.

Губернаторът на южната Одеска област Максим Марченко също заяви за удари в Одеса, като съобщи, че са наранени енергийни уреди и жилищни здания.

За детонации се оповестява и в градовете Днепър, Луцк и Ровно.

Удари са нанесени и по Николаевска област, където има попадение в жилищен дом, както и по Черкаската община, където електрозахранването е изключено превантивно. Ракети летят и по Хмелницки.

Удар е нанесен и по Киевска област, като кметът Кличко заяви за попадение по Голосеевския регион на столицата. Над столицата работи противовъздушната защита.

Освен това доброволческата работа за наблюдаване на военната активност заяви, че 10 съветски бомбардировача Ту-95 се намират във въздуха покрай Каспийско море, откъдето постоянно изстрелват крилати ракети по Украйна.

През есента на предходната година Русия към този момент нанесе повече от 10 масирани ракетни удара по Украйна, ориентирани към сериозната инфраструктура - енергийни обекти. Ракети бяха изстрелвани както от въздуха, по този начин и от Черно море.

Напоследък тактиката на руснаците се промени. Последният подобен масиран удар бе нанесен на 10 февруари 2023 година, тъй че Руската федерация направи необикновена " пауза ". Това може да е разследване от изчерпването на запасите на съветската войска с ракети, както оповестяват че се случва от разнообразни западни разузнавания, само че и резултат от изменена тактичност, откакто явното желание да се остави Украйна на мрачно и студено не сработи и поради релативно меката зима.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР