Масирани проверки на данъчни и други държавни служби са започнали

...
Масирани проверки на данъчни и други държавни служби са започнали
Коментари Харесай

Удряме Австрия: Данъчните нахлуха в Билла и ОМВ

Масирани инспекции на данъчни и други държавни служби са почнали към 10 ч. сутринта в сряда в магазините на австрийската верига за хранителни артикули BILLA в цялата страна, както и на бензиностанциите OMV - също австрийска благосъстоятелност. 

В София се ревизират 8 обекта на BILLA, един в Пловдив и три магазина в Бургас. Проверки има също и във Велико Търново, където инспектори има в два супермаркета на австрийската верига, оповестява.

Васил Велев: Бойкот на австрийски магазини и бензиностанции и тормоз за австрийските тирове

БИЛЛА се ревизира по регламента за обявление на артикули с висок фискален риск, както и качеството на месото, което се продава в магазините. След инспекцията на място следват и за производителите и вносителите на артикули за австрийската верига хранителни магазини.

От веригата бензиностанции OMV се ревизират обекти в Плевен, София, Варна, Пловдив и Бургас. Там дружно с данъчните има и митничари. Австрийските бензиностанции са сложени на авансово наблюдаване за нарушавания и проверяващите имат право в това число да затворят обектите им.

Преди дни шефът на Билла подлага на критика Асен Василев.

По думи на Вигинтас Шапокас, гл. изп. шеф на BILLA България страната желае да има цялостен надзор върху тези 540 продукта и техните доставки. Такъв от 1 октомври към този момент е натрапен на доставките от чужбина, а от 1 януари би трябвало да се отнася и за българските доставки.

" Аз ще получа от моя снабдител 1 камион с краставици и занапред той би трябвало да попълни документ, че ми ги изпраща, а аз би трябвало да попълня документ, че ще ги получа без значение дали е събота или е след 22:00 часа. Сега обаче си представете 200 камиона на ден, които идват в другите ни магазини. Сега си представете, че сме се уговорили за доставка от 10 тона с доставчика, а той ни е изпратил 9,5 т. По закон би трябвало да изчакаме Национална агенция за приходите и това ще ни отнеме с изключение на документалната бумащина и още 4 часа.

Ако не осъществим това, би трябвало да платим 5 хил. лв. глоба “, изясни пред bTV обстановката към новите условия Вигинтас Шапокас, съобщи Пловдив 24.

От страна на бизнеса той обясни, че това би основало и напън върху човешките запаси, тъй като на този стадий би трябвало да се назначат още хора, които да се занимават с тази документи освен в тяхната верига, само че и в останалите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР