Мащабно проучване на Българската стопанска камара (БСК) показва, че България

...
Мащабно проучване на Българската стопанска камара (БСК) показва, че България
Коментари Харесай

БСК: Проблемът на България е, че изнасяме труд, а не продукти

Мащабно изследване на Българската стопанска камара (БСК) демонстрира, че България бележи добър напредък в износа на артикули и услуги през 2018 година, само че въпреки всичко не се развива с темповете, както го вършат някои съперници на страната ни. По мотив самото проучване в предаването „ В развиване “ гостува основният шеф на „ Външноикономическо съдействие “ в БСК Веселин Илиев. „ Електрониката и електротехниката се показват най-добре в износа от България. 3,615 млн. $ е износът ни за 2018 година Лошото е, че огромна част от компаниите ни работят за външни производители, а не до директни клиенти “.

Най-големите клиенти на България са страни като Германия, Франция, Италия, Тайланд, Виетнам и Индонезия, що се отнася до износа на електроника и електротехника, разяснява Илиев. „ Основните спънки пред бизнесмените за намиране на вярната ниша са другите регулации, отношението на чиновничеството и неналичието на идея за клиента “.

Проблемът на страната ни е, че разчита на клиенти, които разпореждат дадена задача на родния производител, след което те на собствен ред създават и продават приключен артикул, споделя още шефът в БСК. Той дава образец с износа на катоден и аноден мед, където имаме отлични условия за направа на кабели, само че не се възползваме от тях.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР