Мащабни мерки за сигурност се въвеждат в Пловдив за официалната

...
Мащабни мерки за сигурност се въвеждат в Пловдив за официалната
Коментари Харесай

Строги мерки за сигурност за откриването на Европейската столица на културата

Мащабни ограничения за сигурност се вкарват в Пловдив за формалната гала, с която градът става Европейска столица на културата. През 23 контролно-пропускателни пункта ще влизат посетителите за откриващото събитие на 12 януари. Това заяви шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи старши комисар Атанас Илков. Всички ще бъдат проверявани за рискови предмети и пиротехника.

Пловдив

За спазването на публичния ред ще наблюдават елементи на жандармерията, Специализираните полицейски сили и на отряда за битка с тероризма.
ст. комисар Атанас Илков - шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи - Пловдив: Задължително ще бъде реализирана физическа инспекция. Не единствено към и на КПП-та, само че и при методите към мястото на събитието. Така, че да не допуснем лица в нетрезво положение, лица, които са с оръжие и други средства, които биха заплашили живота и здравето на жителите .
Трафикът и паркирането ще се управлява от Пътна полиция. Ще оказват помощ и доста доброволци, които да насочват и ориентират жителите и гостите. Заради упования интерес към събитията през цялата година, специфичен нов отряд към Общинския инспекторат ще следи за спазването на наредбите.

Засилените инспекции ще бъдат съсредоточени в централната градска част, тук попешеходната улица, квартал " Капана " и Стария град.
 Европейска столица на културата: Общински отряди ще наблюдават за реда в Пловдив Европейска столица на културата: Общински отряди ще наблюдават за реда в Пловдив
Очакванията за хиляди гости на 12-ти януари - когато е откриващото събитие на Пловдив като европейска столица на културата, е предизвикателство з...

10 специалисти от трите отдела - екология, търговия и строителство са включени в новия екип.
Ангел Славов - шеф на Общински инспекторат - Пловдив: Ще разчитаме и на жителите, само че и инспекциите ще бъдат малко повече през този интервал. Ще работят и до късно вечер, с цел да може да обхванем всички мероприятия.
Очакванията са още в идващите дни Пловдив да се трансформира в арт-пространство за улични актьори от цялата страна. Специално внимание към този момент е ориентирано към единствената пътуваща сбирка от истински фрагменти от Берлинската стена и знаци на социализма. 30 години след рухването на Желязната завеса френския куратор Силвестър Верже, подрежда историческа картина на площада към Римския стадион в центъра на Пловдив.
Силвестър Верже: Тази сбирка е респект към знаковите художници, рисували върху Берлинската стена, преди рухването ѝ. Тъй като познавам доста от тях, ги поканих да основат нови творби върху 30 части от Стената.
Изложбата ще бъде открита на 12-ти януари часове преди мега спектакъла " Ние сме всички цветове ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР