Мащабна специализирана операция се извършва на територията на Добричка област,

...
Мащабна специализирана операция се извършва на територията на Добричка област,
Коментари Харесай

Спецоперации в Добрич и Стара Загора: 13 задържани и КПП-та на най-натоварения път Добрич-Варна

Мащабна профилирана интервенция се прави на територията на Добричка област, оповестиха от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи.
Още по темата
Целта е да се противодейства на престъпността, в това число и на закононарушения, касаещи изборните права на жителите.

Изградени са три КПП-та - в Добрич, Каварна и село Стожер . Спират се всевъзможни коли и се ревизират главно - и тежки, и леки.

Акцията се организира от през вчерашния ден. В нея вземат участие Пътна полиция, Охранителна полиция, Криминална полиция и чиновници на дирекция " Жандармерия ". Основните цели са определяне и задържане на лица, оповестени за търсене, предварителна защита на незаконния трафик на хора и незаконната миграция, определяне на неправоспособни водачи на транспортни средства или такива, шофиращи под въздействието на алкохол или опиати, сподели пред публицисти началникът на Пътна полиция в Добрич, основен контрольор Жулиян Минев.

Задържани все още са 13 души , добави той.

На два частни адреса - в Добрич и Каварна, са открити електронни везни, пари и наркотични субстанции - надлежно 90 и 30 грама канабис. Работата и по двата случая продължава.

През миналата нощ двама водачи са хванати да карат пияни зад кормилото и един под влияние на опиати. При инспекция на два частни адреса - в Добрич и Каварна, са открити електронни везни, пари и наркотични субстанции - надлежно 90 и 30 грама канабис. Има и открити случаи на сухопътните граници - Кардам и Дуранкулак, на нелегално прекосяване на мигранти, само че към този момент те са единични.

Специализирана полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони, махали и квартали се организира и на територията на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора, оповестиха от районния пресцентър на полицията.

В интервенцията вземат участие сили на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи, Жандармерията, Държавно горско стопанство, Областна дирекция по сигурност на храните и Национална организация по приходите.

Резултати се чакат по-късно през днешния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР